základní část, 13. kolo
20.11.2011 12:30 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 0:4

Fotbalisté Feyenoordu naprosto překvapili širokou veřejnost a vypadá to, že jim reprezentační pauza opravdu prospěla. Na půdě konkurenčního Arnhemu, který byl do minulého kola čtvrtý, dokázali předvést úžasný výkon v obou poločasech a soupeře porazili rozdílem třídy. Díky tomu se na svého protivníka dotáhli bodově a nyní jsou hned čtyři celky, které mají stejný počet bodů. A to k nim ještě může přibýt Groningen, který přivítá podceňované Venlo.

Hosté skórovali hned ze své první akce, už ve 4. minutě se trefil hrdina utkání John Guidetti. Teprve devatenáctiletý Švéd, který po sezóně odejde do anglického Manchesteru City, vsítil svou pátou a šestou trefou v sezóně, rázem se stal nejlepším střelcem týmu. Po uniku na pravé straně nedosáhl na přihrávku Sekou Cissé a balón s dostal až ke Guidettimu, který z dvaceti metrů střelou po zemi zamířil přímo k tyči.

Arnhem se v zápase výrazněji ozval jen krátce po čtvrthodině hry, kdy po krásném lobu unikl ofsajdové pasti Bony a řítil se sám na gólmana Erwina Muldera, ten ale nohama vyrazil balón do bezpečí. O dvě minuty později na druhé straně vystřelil nebezpečně z hranice vápna Jerson Cabral, gólman Piet Velthuizen ovšem fantasticky vytáhl balón zpod břevna nad branku. Ve 20. minutě vypálil znovu Guidetti, Velthuizen brilantně odvrátil na roh.

Feyenoord soupeře v poslední čtvrthodině přitlačil ještě výrazněji a mohl dát více než dva góly. Nejprve přímý volný kop z dobrých pětadvaceti metrů od Jordyho Clasieho nikdo netečoval a balón zapadl ke vzdálenější tyči za přikovaného gólmana Velthuizena. Hlavičkující Kelvin Leerdam možná balón lehce hlavou líznul, videozáznam to však neprokázal. Ve 42. minutě se podruhé trefil Guidetti po velice krásné kombinaci.

Kolmou přihrávkou na hranici ofsajdu se uvolnil ve vápně Cissé, ten zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování spoluhráče, jenže jeho ránu gólman skvěl vyrazil. K dorážce se ovšem přes dva obránce prodral Guidetti a uklidil balón k levé tyči - 0:3. Ve druhém poločase hosté kontrolovali průběh hry a výhru si zasloužili. Guidetti byl několikrát velice blízko hattricku, avšak čtvrtou branku Feyenoodu na konečných 0:4 vsítil deset minut po pauze Cissé. Rozdíl mohl být ještě vyšší, Arnhem už ale další ostudné branky nedovolil.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

neví někdo proč Kalas střídal tak brzo? Výkon nebo zranění??

Reagovat
smazaný uživatel

Kalas byl zraněn- kotník jak balon a proto střídal, škoda výsledku. Kluci to ale doženou příště:-))

Reagovat
partaS

jj, u třetího golu ani nebyl na hřišti, ani za ty předchozí 2 nemohl (ten druhej byl smolnej, ale takovejch padá dost)

Reagovat
smazaný uživatel

tentokrát trochu zaspal útočník Bony, nemůžeme chtít,aby vše zachraňovali obránci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele