základní část, 32. kolo
28.04.2013 12:30 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

FC Twente - NEC Nijmegen 5:2

Fotbalisté Twente ke konci soutěžního ročníku zabrali a v tuto chvíli stále mají šanci skončit ještě na čtvrté pozici v tabulce. V divokém zápase totiž nakonec přestříleli konkurenční Nijmegen v poměru 5:2 a díky tomu se udrželi na pátém místě o bod před Utrechtem. Hosté v tabulce klesli na jedenácté místo, vzhledem k výsledkům ostatních protivníků ale stále mají šanci skončit v horní polovině tabulky.

Domácí hráli skvěle od samého začátku a hned ve 3. minutě se dostali do vedení, ihned po změně stran navíc vedli už tříbrankovým rozdílem. U všech sedmi branek utkání stál vždy jiný střelec, což je u takového počtu opravdu rarita. Twente poslal do vedení obránce Douglas, který se po pasu Hölschera od rohového praporku zavěsil do vzduchu a přesnou hlavičkou rozvlnil síť.

Druhou branku domácí vsítili v polovině úvodního dějství, když po krásné přízemní kombinaci středem hřiště poslal Nacer Chadli přesnou přihrávku Lucu Castaignosovi a ten umístěnou ranou pokořil vyběhnutého brankáře Sinouha. V samém závěru první půle mohl zvýšit náskok Dušan Tadič, jenže mířil o pár decimetrů vedle tyče. Nicméně Twente zvýšilo svůj náskok dvě minuty po změně stran.

Po skvělé individuální akci na levém křídle přelstil Chadli dva obránce soupeře a ranou k pravé tyči přidal třetí branku domácích. Hosté oživili naděje na bodový zisk v 50. minutě, kdy vypálil ze střední vzdálenosti Nick van der Velden a na jeho tvrdou střelu nedokázal brankář Mihajlov vůbec reagovat. Avšak po necelé hodině hry přidali domácí čtvrtou a rozhodující branku utkání.

Po odraženém míči centroval do pokutového území Chadli a prudkou hlavičkou skóroval na zadní tyči Rasmus Bengtsson. Čtvrthodiny před koncem mohl snížit hostující Amieux, ale ten ve stoprocentní šanci mířil těsně vedle. Poslední dvě trefy byly k vidění až v samém závěru. Nejprve v 90. minutě snižoval snadno Erik Falkenburg, na kterého obrana Twente úplně zapomněla. O dvě minuty později na konečných 5:2 pro domácí upravoval Felipe Gutiérrez.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Twente po zmene trenera chytilo druhy dych ... nevyrazny Nijmegen ....2:0, 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele