základní část, 3. kolo
26.08.2012 14:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Twente 1:3

Fotbalisté Twente sice nezvládli úvodní zápas 4. předkola Evropské ligy, ovšem v lize si spravili chuť a ve čtvrtek ještě budou bojovat o postup. Nyní v utkání s Nijmegenem zvládli duel hlavně v prvním poločase a díky třem brankám si zajistili klid. Díky tomu ještě jako jediný celek Eredivisie neztratili ani bod a suverénně vedou v celé soutěži. Nijmegen si naopak připsal svou druhou prohru v sezóně a propadl se do dolní poloviny tabulky se třemi body na kontě.

V úvodní čtvrthodině nic zajímavého k vidění nebylo, nicméně na jejím konci se hosté dostali do vedení. Po krásné spolupráci se Luc Castagnos dostal po dvou narážečkách s Roordou až před gólmana Gábora Babose a míč zblízka zasunul za gólmana, který si na balon ještě sáhl. Přesně v polovině druhé půle dokázalo Twente zvýšit své vedení. V tomto případě výrazně zaváhala obrana domácího celku.

Po dlouhém centru se k hlavičce z těžké pozice dostal Dmitrij Bulykin a překonal Babose, který se po míči natahoval, co to šlo. Definitivní pohromu domácího celku dovršil Leroy Fer. Ten byl totiž v pokutovém území faulován gólmanem Babosem a byl pískán pokutový kop. K němu se postavil sám Fer a chytrým dloubákem doprostřed branky zvýšil vedení svého celku. Nijmegen po přestávce sice zabral, jenže více než na snížení to nestačilo.

Nijmegen mohl srovnat po necelé hodině hry. Na hezký centr Platjeho si naběhl Rieks, jenže ve stoprocentní příležitosti poslal míč mimo tři tyče. Výrazný tlak domácí zaznamenali až v závěrečné čtvrthodině. Předtím sice Tadič a Schilder zblízka nepřekonali Babose, následně ale na druhé straně byli úspěšní domácí. Skvělou individuální akci předvedl Evander Sno, který postupoval k brance a po střele z dvaceti metrů zamířil přesně. Ihned na to hlavičkoval dobře Platje, síť však nerozvlnil a hosté se už v závěru zkušeně ubránili.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele