základní část, 3. kolo
17.08.2013 18:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - FC Groningen 4:1

Fotbalisté Cambuuru ve svém třetím zápase ukázali, že rozhodně mají na to bojovat o přímou záchranu. Ve svém druhém domácím duelu v Eredivisii jasně přehráli Groningen 4:1 a dosáhli na první vítězství v nováčkovské sezóně. Groningen naopak nenavázal na skvělý vstup do ročníku a po dvou výhrách úplně vyhořel. Hosté totiž nezachytili nástup soupeře v úvodní dvacetiminutovce a prohrávali 0:2, povzbuzený Leeuwarden si výhru ujít nenechal.

Domácí celek se dostal do vedení ve 2. minutě, kdy hosté velmi nedůrazně přistoupili k Michaelu Hemmenovi a ten přesnou střelou asi z deseti metrů otevřel skóre utkání. Cambuur byl touto bleskovou brankou evidentně povzbuzen a po necelé čtvrthodině mohl přidat další góly. Nejprve se ocitl v pokutovém území osamocen Erik Bakker, brankář Marco Bizot ale dokázal jeho tvrdou ránu vyrazit. Stejný hráč střílel po další akci těsně vedle.

Bakker se dokázal zaslouženě prosadit ve 21. minutě. Po krásné akci přiťukl Hemmen míč na hranici pokutového území právě Bakkerovi a ten z levé strany krásnou ranou pokořil bezmocného Bizota - 2:0. Hra se následně zklidnila, Cambuur potřetí udeřil ve druhé nastavené minutě úvodní půle. Po rohovém kopu z pravé strany zapomněla obrana Groningenu na zcela volného Ramona Leeuwina a ten se hlavou nemýlil - 3:0.

Hosté dokázali snížit pět minut po přestávce po své první nebezpečnější příležitosti zápasu. Do pokutového území vyslal dlouhý centr Nick van der Velden a našel v něm střídajícího Michaela de Leeuwa, který trefil volný prostor - 3:1. Groningenu to psychicky příliš nepomohlo a nijak velký tlak si nevytvořil, naopak definitivní tečku za výsledkem stanovil v 69. minutě Wout Drost, když po jeho střele zprava zapadl nečekaně míč za překvapeného Bizota - 4:1.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele