základní část, 26. kolo
02.03.2014 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Cambuur Leeuwarden 1:1

Fotbalisté Groningenu nedokázali v domácím prostředí potvrdit mírnou úlohu favorita a s nováčkem z Cambuuru pouze remizovali 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase sice šli do vedení pět minut po přestávce, ovšem hosté se ještě nevzdali a necelou čtvrthodinu před koncem srovnali z pokutového kopu. Domácí jsou tak stále na devátém místě a ztrácejí na osmé Zwolle jeden bod, Cambuur má o tři body méně a je jedenáctý.

Groningen mohl jít do vedení už ve 2. minutě, kdy po chytré kličce vypálil z hranice pokutového území Zeefuik a brankář Nienhuis musel s vypětím všech sil odvrátit balón na rohový kop. Postupem času začali kousat také hosté a v polovině prvního poločasu prověřil Bizota střelou z voleje Barto, nicméně brankář domácích byl připraven. Ihned na to po velké skrumáži hlavičkoval nebezpečně Leeuwin, Bizot i tentokráte předvedl skvělý zákrok.

Přesně po půl hodině hry to udělal na druhé straně velmi dobře Kostič a dokonce obehrál i gólmana Nienhuise, ovšem dostal se do velkého úhlu a svou přihrávkou nikoho před brankou nenašel. O pár minut později dostal krásný pas za obranu de Leeuw a řítil se sám směrem k Nienhuisovi, nicméně svůj pokus nasměroval o centimetry vedle vzdálenější tyče. Groningen vstoupil velmi dobře do druhého poločasu a v 50. minutě se radoval z gólu.

Po přízemním centru Kostiče vystřelil z velmi krkolomné pozice Tjarron Chery a balón s velkým štěstím zapadl přesně k tyči. Po necelé hodině hry měl na kopačce vyrovnání van Moorsel, po odraženém balónu pálil z hranice šestnáctky pouze do břevna. Ihned na to měl smůlu také Ritzmaier, kterému se technickou střelou taktéž podařilo orazítkovat pouze horní tyčku. Dvacet minut před koncem mohl zlomit odpor hostů Kostič, jenže brankář Nienhuis se vytasil s parádním zákrokem.

Rozhodující moment utkání se zrodil v 76. minutě, kdy rukou v pokutovém území zahrál Kirm a sudí nekompromisně nařídil pokutový kop. Elvis Manu se odhodlal k penaltovému puntíku a bez větších problémů nařízený kop proměnil, Bizota poslal na druhou stranu. V samém závěru ještě pálil nad Manu a na druhé straně Nienhuis brilantně vychytal Živkoviče, skóre utkání se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele