základní část, 6. kolo
15.09.2013 16:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - RKC Waalwijk 2:1

Závěrečné utkání 6. kola nejvyšší nizozemské soutěže obstaral souboj doposud nespokojených týmů. FC Utrecht navázal na zlepšující se formu z posledních dvou utkání a díky dvěma trefám Steva de Riddera si připsal druhou výhru na domácím hřišti v řadě. Naopak Waalwijk nedokázal proměnit řadu šancí, a tak se z Utrechtu vrací s prázdnou po prohře 2:1.

Obě mužstva vlétla do utkání rovnýma nohama a už po pěti minutách se měnilo skóre. Steve de Ridder si krásně zpracoval přihrávku a po individuální akci skvěle zakončil křižnou střelou do branky, kterou opět hájil český gólman Jan Šeda - 1:0! Hned v 11. minutě mohli odpovědět hosté, jenomže lucemburského útočníka Auréliena Joachima skvěle vychytal Jeroen Verhoeven.

Otevřená hra obou mužstev nadále vybízela útočníky ke skórování, avšak skvěli se hlavně brankáři. De Ridder mohl zvýšit na rozdíl dvou branek ve 13. minutě, jenomže proti byl Šeda, jenž jeho střelu z otočky dobrým zákrokem zneškodnil. Na druhé straně zasáhl neméně kvalitně Verhoven proti ráně Damiana Scheta z oblasti okolo značky pokutového kopu.

V dalších minutách hrozili většinou jen domácí, ale jejich šance mařil Šeda pohotovými zákroky, jako například ve 30. minutě, kdy zneškodnil jednu z mnoha dělovek aktivního de Riddera. Domácí šli odhodlaně za druhým gólem, který přišel ve 40. minutě. Krátce po rozehrání rohového kopu na polovině Waalwijku se k míči opět dostal de Ridder, obehrál posledního obránce a placírkou z 12 metrů posunul červenobílé do dvoubrankového vedení.

V druhém poločase pokračovali domácí v dobré agresivní hře a pouze exboleslavský brankář zachraňoval Waalwijk svými zákroky od třetího inkasovaného gólu. V 63. minutě však dokázali udeřit právě hosté. Exekuce přímého volného kopu se ujal francouzský obránce ve dresu Waalwijku Rémy Amieux. Jeho rána prolétla zdí a Verhoven, jenž měl zakrytý výhled, nedokázal včas zareagovat - 2:1!

Hosté byli brankou viditelně povzbuzeni a najednou jich bylo plné hřiště. Řádil hlavně Joachim, který však v 67. minutě bránu v nadějné situaci minul a o tři minuty později dokonce nastřelil tyč! Obrovskou šanci na vyrovnání dostali hosté ještě v samém závěru druhého poločasu. Joachimovu střelu z otočky ale Verhoven vytěsnil pouze na roh.

Přes statečný výkon v druhé půli se Waalwijku vyrovnat nepodařilo, hráči Utrechtu si výhru zasloužili zejména za svůj výkon v prvním poločase a díky domácímu vítězství poskočil na 11. příčku, Waalwijk je s pěti body třetí od konce.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

FC Utrecht 0:1 RKC Waalwijk

Reagovat
smazaný uživatel

Za druhy polocas mela byt remiza, Seda je podrzel, dobry vykon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele