základní část, 21. kolo
31.01.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Šlágr kola bez vítěze: Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 1:1

Předzápasová očekávání se vyplnila do puntíku. Úvodní duel 21. kola mezi Feyenoordem a Vitesse přinesl vyrovnanou podívanou a spravedlivou remízu 1:1, ze které mají bezesporu největší radost fotbalisté vedoucího Ajaxu.

Oba celky vstoupily do zápasu pěkně zostra, zejména pak domácí Feyenoord, záhy ale jejich počáteční aktivita opadla. Čekání na první pořádnou šanci se tak nakonec protáhlo až do 27. minuty, kdy rotterdamský Janmaat posadil svůj nadýchaný centr na hlavu nestřeženého Vilheny, který zakončoval nikým nestřežen, ke své smůle ale mířil z nadějné pozice přibližně dva metry vedle.

Vitesse drželo v prvním poločase častěji míč na svých kopačkách, nebezpečnější byl ovšem Feyenoord. Střela Immerse z úhlu se ještě neujala, v 39. minutě už ale mohla na stadionu De Kuip propuknout gólová radost. Boëtius odcentroval z levé strany, stoper Kašia si nepohlídal nabíhajícího Graziana Pelleho, který hlavou uklidil míč do hostující brány. Těsně před přestávkou byl blízko navýšení vedení aktivní Boëtius, gólman Velthuizen však jeho velkou šanci bravurním způsobem zlikvidoval.

Po necelých dvanácti minutách druhé půle se hostům povedlo zničehonic vyrovnat. Ibarra odcentroval do středu pokutového území, k zakončení se probojoval hostující kapitán Guram Kašia a přesně umístěnou hlavičkou nedal Mulderovi pražádnou šanci míč vyrazit. Vedení na stranu Feyenoordu mohl krátce na to vrátit Pelle, ale na rozdíl od Kašii mířil vedle.

Ačkoli se následně dění na hřišti výrazně uklidilo, Vitesse si dokázalo vypracovat šance zavánějící gólem. Pořádně zatrnulo všem domácím příznivcům především v 73. minutě, kdy nebezpečně pálil Van Aanholt. Gólman Mulder se musel pořádně natáhnout, aby jeho ránu letící do horního rohu brány vytěsnil konečky prstů alespoň na roh. A když pak tři minuty před koncem neuspěl ve velké šanci ani střídající mladíček Traoré, bylo jasné, že zápas vítěze nenajde.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat
hradec

Feyenoord Rotterdam 2:1 SBV Vitesse

Reagovat
PISTOLERO

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele