základní část, 33. kolo
27.04.2014 14:30 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Twente 2:5

Fotbalisté Twente si v předposledním utkání holandské ligy s chutí zastříleli na půdě Nijmegenu a především díky skvělé úvodní čtvrthodině zvítězili vysoko 5:2. Kvůli výhře Feyenoordu nad Cambuurem zůstanou definitivně na třetí pozici nehledě na poslední utkání letošního ročníku a jdou přímo do kvalifikace Evropské ligy. NEC zůstává předposlední se šestadvaceti body a je jasné, že se minimálně baráži už nevyhne.

Domácí přitom začali skvěle a hned v 1. minutě se dostali do vedení, když se po rychlé akci dostal míč do pokutového území na kopačku Geoffrey Castillion a s pomocí pravé tyče ho nakonec dopravil za záda brankáře Marsmana. Po necelých dvaceti minutách mohl vyrovnat Promes z deseti metrů, jeho ránu ovšem dokázal brankář Gentenaar skvěle vyrazit. Hosté se přeci jen dočkali vyrovnávací trefy po necelé půl hodině hry.

Po zablokované střele stál v pravou na chvíli na správném místě Kyle Ebecilio a po efektivní kličce zblízka propálil bezmocného Gentenaara - 1:1. Až do konce úvodního dějství se nic zajímavého nepřihodilo, krátce po změně stran napálil Promes tyčku po svižně narážečce Dušana Tadiče. Twente otočilo průběh utkání v 55. minutě, kdy po centru z pravé strany vypálil Wout Brama a s pomocí břevna se balón odrazil za brankovou čáru, toto byla vskutku parádní branka.

O dvě minuty později přišla chvíle Tadiče, který během tří minut skóroval hned dvakrát. Nejprve po chytré přihrávce Ebecilia propálil srbský forvard z ostrého úhlu brankáře Gentenaara a překonat ho dokázal taktéž v 59. minutě, kdy po další velmi pohledné kombinaci neměl problém se zakončením - 1:4. Hosté dokončili svou gólovou krasojízdu necelou čtvrthodinu před koncem a do listiny střelců se zapsal střídající Jesús Corona.

Ten nepobyl na hřišti ani minutu a po krásné přihrávce za obranu do běhu zamířil z voleje přesně k tyči. V dobré příležitosti selhal Castaignos a těsně přestřelil domácí branku, debakl Nijmgenu byl zmírněn v 79. minutě po chybě gólmana Marsmana. Ten neudržel prudký přízemní centr a nešťastně si srazil míč do vlastní sítě. Až do konce utkání další branka k vidění nebyla a Twente si proto připsalo vcelku snadné vítězství.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele