základní část, 6. kolo
15.09.2013 12:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam 3:3

Fotbalisté Feyenoordu nedokázali v divokém zápase na půdě Nijmegenu potvrdit dobrou formu z posledních dvou duelů a do té doby s posledním celkem tabulky uhráli pouze remízu 3:3. NEC získalo v této sezóně svůj třetí bod a na svou první výhru stále čeká. Hosté šli dvakrát do vedení, nicméně domácí dokázali okamžitě odpovědět a necelou čtvrthodinu před koncem výsledek otočili. Feyenoord se nevzdal, v poslední minutě rozhodl o konečné remíze.

V domácím dresu zářil slovenský talentovaný záložník Samuel Štefánik, který přispěl k bodu dvěma trefami. Hned ve 2. minutě zahrozil Nijmegen, jenže v samostatném úniku neuspěl tváří v tvář brankáři Erwinu Mulderovi aktivní Michael Higdon. V dalším průběhu rotterdamský výběr nepůjčil soupeři míč a nepustil ho prakticky za půlku, navíc ze všech možných pozic odstřeloval brankáře Karla-Johana Johnssona.

Hosté poprvé udeřili ve 26. minutě. Po krásné přízemní kombinaci ve středu pole se k míči na pravé straně dostal Tonny Vilhena. Po jeho nádherném pasu přeskočil Lex Immers bránícího Victora Pálssona a vsítil vedoucí branku. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a od této chvíle se hra výrazně srovnala. Po nádherné kolmici Sørena Riekse sice Štefánik brankáře Muldera neprostřelil, avšak po skvělé hlavičce Higdona zpět před branku se včas zvedl a zakončoval zcela osamocen z necelého metru - 1:1.

Až do konce úvodního dějství se kupily chyby na obou stranách a hra ztratila na kvalitě, spíše se bojovalo o každý balón. Po změně stran hosté znovu tvořili hru a byli aktivnější, přesně po hodině hry mohli jít znovu do vedení. Na hranici vápna to elegantně udělal Vilhena a předložil míč Grazianu Pellèmu, který však z první napálil pouze horní tyčku. Svěřenci kouče Ronalda Koemana se přeci jen dočkali v 67. minutě.

Po nádherné nahrávce Immerse se rozvážně podíval Jean-Paul Boëtius a trefil se opravdu přesně - 1:2. Hostům ani tentokráte vedení nevydrželo příliš dlouho a za dvě minuty bylo znovu srovnáno. Po přímém volném kopu propadl míč vápnem a odrazil se od tyče zcela k volnému Pálssonovi, na kterého obrana úplně zapomněla - 2:2.

V 77. minutě přišla další světlá chvilka Štefánika, který využil nádherného pasu Kevina Conboye a po nádherné trefě poslal NEC překvapivě do vedení.. Hosté postupem času zvyšovali tlak a chtěli alespoň bod, na který po zásluze nakonec dosáhli. V poslední minutě zápasu po krouceném centru předvedl velký důraz Bruno Martins Indi a se štěstím protlačil míč do sítě - 3:3.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

NEC Nijmegen 1:4 Feyenoord Rotterdam

Reagovat
JackDaniels.

Vyborne Samo, len tak dalej!

Reagovat
Ebola SVK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele