základní část, 4. kolo
25.08.2013 14:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Twente 1:0

Fotbalisté Twente nenavázali na dobré výkony z posledních dvou zápasů a tentokráte se jejich gólová mašina na půdě Arnhemu zasekla. Svého soupeře sice naprosto přestříleli a měli na kontě téměř dvacet střel, zodpovědně bránícímu soupeři ale branku nedali. Arnhem dokázal překonat menší krizi z úvodu sezóny a jasně všem ukázal, že to s bojem o nejvyšší příčky i bez kanonýra Bonyho Wilfrieda opravdu myslí vážně.

Jediným střelcem utkání se stal v polovině úvodního dějství Mike Havenaar, hosté i přes mírný tlak srovnat nedokázali. Arnhem se tak bodově dotáhl na svého nedělního soupeře a probojoval se do horní poloviny tabulky. Domácí výběr mohl jít do vedení po necelých deseti minutách, kdy se Robertu Rosalesovi nepovedla zpětná hlavička ke svému brankáři Nicku Marsmanovi a ten s vypětím všech sil nakonec balón zkrotil.

Následně na druhé straně zhrozil nejnebezpečnější muž Twente v úvodu sezóny Dušan Tadič. Z přímého volného kopu sice trefil jen zeď před sebou, poté ale vymyslel skvělou přihrávku pro Luca Castaignose, který z úhlu mířil těsně vedle. Ve 22. minutě skóroval Arnhem po rohovém kopu. Nejvýše se do vzduchu vyšplhal Havenaar a na jeho razantní, velice přesnou hlavičku neměl Marsman nárok - 1:0.

Domácí po této brance ožili a o pár minut později byli blízko dalšímu gólu. Před Marsmanem se zcela osamocen zjevil Lucas Piazón, který svou technickou ránu poslal pouze do tyče. Po půl hodině hry měl na kopačce vyrovnání Tadič, jenže po hlavičce Shadracha Eghana těsně minul ze slibné pozice. V závěru poločasu unikl obraně Castaignos a za normálních okolností by asi skóroval, ovšem brankář Piet Velthuizen mu skvěle zmenšil střelecký úhel a jeho pokus vyrazil na rohový kop.

Ve druhém poločase se hra uklidnila a gólových šancí výrazně ubylo, čtvrt hodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout znovu Havenaar. Ten si chytře seběhl po rohovém kopu blíže k malému vápnu, jeho hlavička se tentokráte mezi tři tyče nevešla. Tři minuty před koncem se mohl stát hrdinou Twente střídající Tim Hölscher, jenže jeho povedená střela minula tyčku o pár decimetrů a Enschede tak odjíždí domů s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele