základní část, 30. kolo
12.04.2015 14:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Groningen - Cambuur Leeuwarden 3:2

Fotbalisté Groningenu dokázali v divokém utkání porazit konkurenční Cambuur a bodově se na něj dotáhli, přiblížili se tak horní polovině tabulky. Jejich vítězství se ale nerodilo hladce a i přes brzké vedení ještě do poločasu prohrávali 1:2. Ovšem deset minut po přestávce dokázali vyrovnat a o svém tříbodovém zisku rozhodli v 82. minutě. Přes dvacet tisíc fanoušků rozhodně muselo být spokojeno, viděli totiž velmi atraktivní hru.

Groningen se dostal do vedení už po pětačtyřiceti sekundách hry. Tjarron Chery si naběhl do středu hřiště a vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho nádherný pokus doplachtil přímo ho pravého horního rohu. Nicméně hosté dokázali odpovědět o pět minut později. Po přihrávce van de Streeka se v pokutovém území ocitl Ogbeche. Ten sice vystřelil pravačkou hodně nepřesně, avšak na zadní tyči stál zcela osamocený Mikhael Rosheuvel a zblízka rozvlnil síť.

Po necelé čtvrthodině hry mohl dostat domácí do vedení opět Chery, tentokráte ale dokázal brankář Nienhuis jeho střelu z přímého volného kopu zlikvidovat. Po necelé půlhodině hry se Cambuuru povedlo otočit vývoj tohoto střetnutí. Po centru Narsingha a následné střele z levé strany se snažil odkopnout míč do bezpečí Eric Botteghin, jenže nešťastně poslal míč za záda brankáře Padta. Po změně stran byl aktivnější domácí výběr a ten v 56. minutě vyrovnal.

O další nádhernou branku se tentokráte postaral Simon Tibbling, který si posunul míč blíže do středu hřiště a poté napřáhl z více jak třiceti metrů, jeho přízemní skákavá rána zapadla přímo ke vzdálenější tyčce. V dalších minutách se hrálo z obou stran už opatrněji a ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Krátce po hodině hry musel řešit velký závar v pokutovém území brankář Nienhuis, nakonec slovenský krajánek Rusnák minul zadní tyč o decimetry.

Domácí rozhodli o svém vítězství zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Po špatné přihrávce na gólmana Nienhuise převzal balón Nick van der Velden a nádherným obloučkem přehodil hostujícího strážce, poté už jen kontroloval dráhu letu míče do sítě. Hosté se snažili zvýšit svůj tlak, jenže domácí výběr s přehledem bránil a brankář Padt nemusel ani jednou zasahovat. Groningen v příštím kole zavítá na půdu Tilburgu, Cambuur doma přivítá konkurenční Excelsior.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele