základní část, 33. kolo
11.05.2015 20:00 CET
1 : 4
(1:3)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 1:4

Fotbalisté Feyenoordu nedokázali ani počtvrté v řadě v lize zvítězit a výrazně si tak zkomplikovali svou cestu do evropských pohárů v příštím ročníku. S přímým konkurentem z Arnhemu prohráli zcela jasně v poměru 1:4 a nachází se tak o skóre před Alkmaarem, pátý Arnhem ztrácí na tuto duo pouhé dva body. Nicméně rotterdamský celek má stále situaci ve svých rukách, a pokud v posledním kole na půdě Zwolle zvítězí, tak letos skončí třetí.

Díky dodatečnému místu fair-play bude mít Nizozemsko v pohárové Evropě v příštím ročníku hned šest účastníku a do předkola Evropské ligy tak půjde třetí i čtvrtý celek ligy. Nicméně Feyenoordu se může stát, že obsadí páté místo a o Evropskou ligu by tak musel bojovat v dodatečné kvalifikaci. Vitesse se po půl hodině hry dostalo do dvoubrankového vedení a i přes snížení soupeře vedlo po poločase 3:1, v nastavení druhé půle svůj náskok pojistilo.

Arnhem šel do vedení ze své první vážnější šance po necelé čtvrthodině. Ve středu hřiště se dostal k balónu Valeri Kazaišvili, poté s ním o několik metrů popoběhl a vypálil z dobrých třiceti metrů, jeho fantastický padáček se snesl přímo k pravé tyči. Hosté zvýšili své vedení ve 31. minutě. Po odraženém balónu poslal van Beek krátkou přihrávku brankáři Vermeerovi a osamocený Jan-Arie van der Heijden procedil míč do sítě pod nohama domácího strážce.

O tři minuty později vypálil z hranice pokutového území domácí Immers, nicméně mířil jen do míst, kde stál brankář Room. Za další čtyři minuty dokázal snížit Jens Toornstra. Po centru z pravé strany podskočil jeden z obránců balón a k němu se dostal právě Toornstra, který po kličce vypálil přímo do pravého horního růžku. Hosté si vzali zpět dvoubrankové vedení ve 43. minutě, kdy se trefil Rochdi Achenteh.

K přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů se postavil Zakaria Labyad a gólman Vermeer dokázal míč vyrazit na pravou stranu pokutového území, kde se do něj opřel Achenteh a nakonec rozvlnil síť - 1:3. Pět minut po změně stran vystřelil velmi nebezpečně Labyad a Vermeer musel předvést parádní zákrok, o čtvrthodiny později pálil stejný hráč těsně vedle pravé tyče. Další velké možnosti byly k vidění v závěrečné čtvrthodině.

Nejprve mířil o pár decimetrů vedle levé tyče Achahbar, pak na druhé straně vychytal Vermeer unikajícího Traorého. V 86. minutě sice dostal balón do branky Kazim, gól ale kvůli údajnému ofsajdovému postavení nemohl být uznán. Ihned na to trefil domácí Toornstra tyč. V první nastavené minutě pojistil náskok Arnhemu aktivní Labyad, který po krásném pasu za obranu vypálil z hranice šestnáctky a počtvrté překonal gólmana Vermeera. Arnhem na závěr tohoto ročníku přivítá Utrecht.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele