základní část, 15. kolo
07.12.2014 16:45 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Twente 2:2

Fotbalisté Arnhemu znovu potvrdili, že dokážou hrát s velkými favority vyrovnanou partii a tentokráte v domácím prostředí získali bod po výsledku 2:2. V utkání hned dvakrát vedli, jenže těsné vedení nakonec udržet nedokázali. Po vyloučení obránce Davyho Pröppera a následné proměněné penaltě krátce po změně stran nakonec museli nerozhodný výsledek brát všemi deseti. V tabulce jsou na jedenáctém místě se ziskem osmnácti bodů.

Twente si v Eredivisii pohoršilo a je až šesté se ziskem pětadvaceti bodů. Domácí vstoupili do tohoto duelu velmi aktivně a už v 7. minutě mohli jít do vedení, když se do dobré střelecké možnosti z hranice brankového území dostal Kazaišvili. Jeho pokus dokázal brankář Marsman vyrazit před sebe a poté domácí útočník balón netrefil. Nicméně Arnhem se dočkal vedoucí branky krátce po čtvrthodině hry.

Marko Vejinovič zahrál parádně rohový kop a balón poté zaplachtil přesně ke vzdálenější tyči. Za dalších necelých deset minut zkusil Ibarra přehodit Marsmana z pravé strany, nicméně domácí gólman se včas vrátil mezi tři tyče a míč chytil. Ihned na to zahrozil na druhé straně Ebecilio, kterému po rohovém kopu skočil míč na hranici brankového území, a proto ho zblízka napálil pouze do břevna.

Hosté se dočkali vyrovnání ve 33. minutě. Po kolmici Mokotja do pokutového území získal balón Mokhtar a svým přízemním centrem našel před brankou osamoceného Jesúse Manuela Coronu, který zblízka bez problémů rozvlnil síť. Neuběhla ale ani minuta a Vitesse znovu vedlo po dalším rohovém kopu. Po jeho zahrání se na hranici brankového území ocitl Jan-Arie van der Heijden a hlavou usměrnil míč do středu branky.

V nastaveném čase prvního dějství mohl ještě navýšit náskok Vitesse opět aktivní Ibarra, ale z hranice pokutového území zamířil těsně nad horní tyčku. Pohroma pro hosty nastala necelých pět minut po přestávce. Pröpper totiž v pokutovém území nešetrně fauloval Coronu a za zmaření vyložené brankové příležitosti byl po přímé červené kartě vyloučen. Hakim Ziyech poté s přehledem penaltu proměnil, když zamířil přímo k pravé tyče a brankář Room se pohnul na opačnou stranu - 2:2.

V dalším průběhu se domácí spíše bránili a Twente mělo herně navrch, avšak do gólové možnosti se dostat nemohlo. V podstatě jedinou vážnější šanci si vytvořilo zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy Vejinovič z přímého volného kopu těsně minul horní tyčku. Arnhem až do závěrečného hvizdu remízu udržel, prodloužil tak svou nelichotivou bilanci bez vítězství.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele