základní část, 2. kolo
15.08.2015 18:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - PEC Zwolle 0:3

Fotbalisté Zwolle potvrdili úlohu favorita na půdě nováčka z De Graafschapu a díky skvěle zvládnuté první polovině druhého poločasu vyhráli snadno v poměru 3:0. Napravili tak úvodní domácí zaváhání s Cambuurem po výsledku 2:2. Nováček soutěže tedy nezažívá povedený vstup do Eredivisie, po dvou kolech nezískal ani bod a se skóre 1:6 je na samém dně tabulky.

Po úvodní nepříliš zajímavé dvacetiminutovce se do první příležitosti dostali hosté. K ráně z více jak pětadvaceti metrů napřáhl Veldwijk a jeho pokus jen těsně minul pravou tyč. Po půl hodině hry se na druhé straně dostal do šance Quekel, ten ale na hranici brankového území netrefil míč ideálně a zamířil pouze do náruče gólmana Begoise. Deset minut před přestávkou napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Rienstra, jeho pokus letěl vedle levé tyče o pár decimetrů.

PEC pokračovalo v tlaku i nadále a v předposlední minutě vyslal skákavou střelu Menig, avšak jeho křižná střela šla nakonec těsně vedle. Zwolle útočilo i po změně stran a v 50. minutě se dostalo po zásluze do vedení. Na pravé straně chytil balón Sheraldo Becker, zvítězil v souboji jeden na jednoho a poslal přihrávku do pokutového území, která prošla až k volnému Wouteru Marinusovi, jež pohodlně uklidil míč do sítě - 1:0.

Ambice domácího výběru na bodový zisk ještě klesli krátce po hodině hry. Menig sice nejprve neuspěl se svou dvojitou kličkou, míč se však odrazil přímo na nohu k Bartu van Hintumovi a ten ranou z první nádherně posadil balón k pravé tyči. Gólovou tečku utkání udělal Becker za dalších pět minut, když se obrovské hrubky dopustil Bouma, kterému se naprosto nepovedla malá domů.

Jeho zpětná přihrávka šla kolem brankáře Jurjuse na unikajícího Beckera, který sice z levé strany vypálil velmi slabě, nicméně vracející se Jurjus už neudržel míč před brankovou čarou. V závěrečné dvacetiminutovce nejprve domácí El Jebli nepropálil z deseti metrů Begoise, na druhé straně pálil z osmnácti metrů těsně vedle Veldwijk. De Graafschap se první body pokusí příště získat na půdě konkurenční Rody, Zwolle přivítá silné Twente Enschede.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele