základní část, 22. kolo
07.02.2016 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Cambuur Leeuwarden 2:0

Groningen po horším vstupu do nového roku dokázal navázat na minulé vítězství na půdě Zwolle a tentokráte v domácím prostředí porazil předposlední Cambuur celkem snadno po výsledku 2:0. V tabulce se tak posunul na sedmé místo se čtyřiatřiceti body a na čtvrtý Feyenoord ztrácí pouze body dva. Cambuur již popáté v řadě prohrál a stále je na sedmnácté pozici se třinácti body, ale už jen o bod před posledním De Graafschapem.

Přitom hosté nevstoupili do utkání úplně špatně a byli to právě oni, kteří se mohli dostat do vedení v 11. minutě. Po centru z levé strany se ocitl před brankou van de Streek, jenže v zakončení zaváhal a nakonec byl jeho pokus zablokován. Groningen otevřel gólový účet tohoto duelu o minutu později z následné akce. Po hezké akci na pravé straně předložil Linssen míč zpětně na hranici brankového území a Michael de Leeuw ho uklidil ke vzdálenější tyči.

Krátce po odehrané čtvrthodině předvedli nádhernou spolupráci Linssen s Hateboerem a nakonec balón skončil jen těsně vedle hostující branky. Cambuur mohl vyrovnat po půl hodině hry, kdy po hezkém uvolnění a následném pasu Narsingha z pravého křídla nepřesně střílel van de Streek. Ihned na to na druhé straně zakončoval ve skluzu z osmi metrů Hoesen a gólman Nienhuis se vytasil s parádním zákrokem nohou, svůj tým výrazně podržel.

Domácí mohli navýšit svůj náskok pět minut před přestávkou. Z hranice pokutového území vystřelil Tibbling a jeho pokus minul pravou tyčku jen o pár decimetrů. Hosté mohli vyrovnat pět minut po změně stran, kdy vypálil Vloet a gólman Padt zkrotil jeho pokus v rukavicích. V 65. minutě se na brankáře Ninehuise řítil ze strany osamocený Linssen, nicméně hostující strážce předvedl skvělý zákrok a vytěsnil balón do strany.

Groningen definitivně dostal soupeře do kolen zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy skóroval střídající Oussama Idrissi. Ten pobyl na hřišti zhruba dvanáct minut, navedl si míč blíže do středu hřiště a vystřelil z dobrých dvaadvaceti metrů. Jeho skákavý pokus skončil u bližší tyče, Nienhuis se natahoval marně. Hosté mohli alespoň snížit v předposlední minutě utkání, kdy vypálil Narsingh, avšak obětavý Dammers odhlavičkoval balón do bezpečí a zabránil tak inkasované brance.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, cambuur.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele