základní část, 28. kolo
18.03.2016 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Excelsior 2:1

Fotbalisté Utrechtu dokázali v páteční předehrávce napravit předchozí zaváhání s Den Haagem a tentokráte v domácím prostředí zdolali zachraňující se Excelsior nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce se tak prozatím dostali na pátou pozici s pětačtyřiceti body a za Feyenoordem s Alkmaarem zaostávají pouze o bod. SBV naopak nevyužilo příležitost dostat se ze sestupových pozic a s pětadvaceti body je stále šestnácté.

Přitom hosté se z první vážnější šance už v 5. minutě dostali do vedení, nicméně ještě do poločasu spasil domácí tradiční ostrostřelec Sébastien Haller. Teprve jednadvacetiletý francouzský útočník vstřelil obě branky svého týmu a v tabulce střelců Eredivisie se dostal na třetí pozici se šestnácti brankami, dotáhl se tak na hvězdného Dirka Kuijta z Feyenoordu. Excelsior otevřel skóre zápasu z ničeho nic v samotném úvodu a svého soupeře zaskočil.

Po necelých pěti minutách se hosté dostali k přímému volnému kopu z levé strany z pětatřiceti metrů. Následně vracel balón hlavou do středu pokutového území hlavičkující Fischer, poté se míče ujal Rick Kruys a z dvanácti metrů vypálil, míč pak po jemné teči jednoho z hráčů Utrechtu změnil směr a zapadl přímo do protipohybu brankáře Ruitera. Za dalších pět minut tentokráte nepřekonal z levé strany Ruitera unikající Elbers a hezkou přízemní kombinaci pak nevyužil ani dorážející van Weert, který mířil hodně vedle levé tyče.

Excelsior pokračoval v tlaku taktéž v dalších minutách a po necelé čtvrthodině hry znovu zahrozil Elbers, jehož střela z hranice pokutového území minula levou tyč jen o několik decimetrů. Domácí se vrátili do zápasu po půl hodině hry, kdy po centru z pravého křídla zahrál ve vlastní šestnáctce neobratně rukou Jurgen Mattheij, obdržel za toto porušení pravidel žlutou kartu a navíc byl odpískán pokutový kop, ke kterému se postavil již zmiňovaný Haller.

Francouzký šplímachr proměnil penaltu s naprostým přehledem střelou doprostřed branky - 1:1. Haller rozhodl o vítězství svého výběru v poslední minutě první půle. Pas z pravé strany od van der Maarela pouze přizvedl bránící Fischer za sebe na hranici brankového území. Tam byl u míče dříve domácí forvard a přeskočil vyběhnutého brankáře Muyterse, který celou situaci lehce podcenil. Utrecht si po změně stran s přehledem hlídal těsný náskok a soupeře do ničeho vážného nepustil.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele