základní část, 34. kolo
08.05.2016 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen 1:0

Fotbalisté Feyenoordu se s letošní sezónou rozloučili nejtěsnějším vítězstvím 1:0 s nováčkem z Nijmegenu a letošní úspěšnou sezónu zakončili na třetím místě Eredivisie s třiašedesáti body. Čtvrtý Alkmaar za sebou nechali o čtyři body. Naopak hosté v boji o kvalifikaci Evropské ligy neuspěli, klesli do dolní poloviny tabulky na desátou pozici s šestačtyřiceti body a za devátým Arnhemem zaostali o skóre.

O jedinou branku utkání se postaral hvězdný Dirk Kuijt, který s devatenácti góly obsadil čtvrté místo v tabulce střelců celé Eredivisie. V první polovině úvodního dějství se hrálo z obou stran opatrně, do první možnosti se dostali domácí ve 27. minutě, kdy se po rychlém protiútoku odrazil balón od jednoho z bránících hráčů na horní tyčku hostující svatyně. O sedm minut později byl blízko ke skórování Basaçikoglu.

Domácí špílmachr si naběhl za obranu soupeře po dlouhém nákopu a řítil se sám na brankáře Jonese, ale poté z deseti metrů napálil pouze jeho nohy. Stejný hráč se dostal do další obrovské možnosti tři minuty po přestávce, kdy po úniku z poloviny hřiště vypálil z pravé strany šestnáctky. Jeho střelu lehce tečoval brankář Jones a míč se poté od bližší tyče odrazil do zámezí. V 55. minutě rozhodl o tříbodovém zisku pro Feyenoord Kuijt.

Ten se po krásné kolmici od Toornstry ocitl před Jonesem, dokázal přes něj přejít a následně snadno z hranice brankového území zamířil do odkryté svatyně. NEC poprvé vážněji ohrozilo brankáře Vermeera až v 60. minutě, kdy po centru z levé strany vypálil z voleje Dumič a domácí strážce si na konto připsal dobrý zákrok. O pět minut později vybídl střídající Gustafson ke skórování Kuijta, jenže ten v jasné pozici vůbec netrefil branku Nijmegenu.

Konstrukce branky se potřetí v utkání chvěla v 74. minutě, kdy po rohovém kopu z pravé strany lehce lízl hlavou míč Botteghin a balón se poté odrazil od vzdálenější tyčky přímo do rukavic brankáře Jonese. Nijmegen mohl vyrovnat z ničeho nic v poslední minutě nedělního duelu, avšak Santos ze čtrnácti mířil trestuhodně příliš vysoko.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.com, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele