základní část, 3. kolo
23.08.2015 16:45 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 2:0

Spolu s Ajaxem jsou fotbalisté Feyenoordu po třech kolech Eredivisie stoprocentní. Proti Vitesse to dlouho vypadalo, že přece jenom naplno bodovat nebudou, ale nakonec zásahy Dirka Kuijta z penalty a Bilala Basacikoglua přisoudily domácím vítězství. Hosté si tentokráte na De Kuip nevedli ani zdaleka tak famózně jako loni.

Není to tak dávno, co rotterdamský celek doma podlehl tomuto soupeři ostudně 1:4. Nynější zápas se od toho květnového opravdu diametrálně lišil, oba mančafty především v první půli hrály dost opatrně, a tak se povětšinou hrálo ve středu hřiště. Feyenoord brzy zjistil, že prolomit obranu Vitesse bude hodně těžké.

Proto se vlastně uchýlil jen k dlouhým nakopávaným míčům, které pro hosty neznamenaly žádné větší nebezpečí. Ani oni přitom směrem dopředu nijak nezářili. Do prakticky jediné větší příležitosti se dostal Immers, jenž hlavičkoval z dobré pozice po centru od Kongola, ale pouze do míst, kde na brankové čáře stál arnhemský brankář Room.

Trenér Giovanni van Bronckhorst moc dobře věděl, že se svým mužstvem po přestávce musí vyzkoušet jinou taktiku, aby Vitesse zlomil. Situace se ovšem zlomila až v momentě, kdy Kramer nahradil Kazima Kazima. Nová posila z Den Haagu přitom svým gólem rozhodla už minulé utkání v Cambuuru.

I tentokráte se van Bronckhorstovi tenhle tah vyplatil. Najednou Feyenoord ožil. V 77. minutě pak Kašia ve vápně zbytečně nakopl Kongola, byl nařízen pokutový kop a ten proměnil Kuijt. Pro nizozemského veterána to byla již třetí úspěšná exekuce v novém ročníku. Tři body o pár chvil později pojistil Basacikoglu, jenž úspěšně dokončil své sólo.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele