základní část, 20. kolo
27.01.2016 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Twente 2:0

Hráči Nijmegenu pokračují v pohádkových výkonech v nováčkovské sezóně a tentokráte dokázali v domácím prostředí zdolat zachraňující se Twente po výsledku 2:0. Utkání sice dlouho bylo hodně vyrovnané, nicméně NEC rozhodlo o svém tříbodovém zisku dvěma brankami v závěrečné čtvrthodině. Domácí celek se tak dostal na fantastické čtvrté místo o skóre před Heracels, Twente zůstává na šestnácté příčce se šestnácti body.

Nijmegen poprvé zahrozil už po necelých deseti minutách hry. Nejprve po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Christian Santos a jeho pokus zablokovala defenzíva Enschede, stejně dopadla také následná střela Anthonyho Limbombeho. Rohové kopy byly největší zbraní domácího celku i v následujících minutách. Přesně v polovině úvodního dějství se dostal k míči u zadní tyče Golla, nicméně z dobré pozice zamířil jen nad svatyni Twente.

Po zhruba půl hodině hry dostal dobrou přihrávku na hranici brankového území Santos, jenže v zakončení trestuhodně selhal a zamířil příliš vysoko. Hosté se poprvé ozvali až pět minut po změně stran, kdy z hranice pokutového území vypálil Cabral a brankář Jones parádním zákrokem odvracel na rohový kop. Přesně po odehrané hodině bylo blízko vedení Twente, do obrovské gólové možnosti se dostal El Azzouzi.

Ten si naběhl na famózní dlouhý centr za obranu soupeře a řítil se sám na Jonese, jenže v tváří tvář proti domácímu brankáři neuspěl a zblízka ho neprostřelil. V dalších minutách se hrálo hodně vyrovnaně, NEC se dostalo do vedení v 75. minutě. Po skvěle načasovaném centru za hostující defenzívu si nabíhající Limbombe všiml vyběhnutého gólmana Marsmana a poté ho precizním obloučkem přehodil, balón nakonec bez problémů zapadl doprostřed branky.

O sedm minut později mohl vyrovnat El Azzouzi po nahrávce Edeho, ale v poslední možnou chvíli byla jeho rána tečována na rohový kop. Twente se snažilo v závěrečných minutách přidat a otevřelo svou defenzívu, podruhé inkasovalo v 88. minutě. Santos se brilantně prodral mezi třemi protihráči až do šestnáctky soupeře a poté chladnokrevně vypálil po zemi ke vzdálenější tyčce, gólman Marsman byl bez jakékoliv šance na úspěch.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, fctwente.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele