základní část, 17. kolo
18.12.2015 20:00 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Twente 5:1

Fotbalisté Arnhemu potvrdili úlohu favorita proti Twente a v domácím prostředí ho deklasovali po výsledku 5:1. V tabulce se prozatím posunuli na čtvrté místo s osmadvaceti body o bod před konkurenční Heracles. Enschede i nadále zůstává na šestnácté barážové pozici se třinácti body. Domácí předvedli skvělý týmový výkon, do listiny střelců se zapsali hned čtyři hráči Vitesse. Za hosty skóroval jejich tradiční ostrostřelec Hakim Ziyech.

Vitesse se dostalo do vedení ze své první vážnější akce už v 10. minutě. Po centru z levé strany si před branku naběhl Valeri Kazaišvili a zakončoval hlavou, míč pak obločkem zapadl za záda gólmana Drommela. Za sedm minut mohli domácí zvýšit své vedení, nicméně po rohovém kopu Milota Rashici orazítkoval balón levou a poté i pravou tyč, následně ho sebral do rukavic Drommel. Nicméně Rashica se prosadil o minutu později.

Dostal přihrávku na pravou stranu, prošel kolem protihráčů a z dvanácti metrů vypálil po zemi kolem brankáře Twente. Hosté mohli snížit přesně po dvaceti minutách hry, kdy po pasu Cabrala doslova ukradl gólman Room míč z hlavy Olaitana. O tři minuty později prošel po pravé strany Gutiérrez a z úhlu trefil nohu gólmana Vitesse, zhruba deset minut před přestávkou měla defenzíva Arnhemu společně s Roomem velké problémy s přihrávkou Mokotja z pravé strany.

Enschede vytěžilo ze své aktivity branku naděje ve 44. minutě. Na levém křídle pláchl Cabral, zbavil se protihráče a přihrál před branku na nabíhajícího Ziyech, který zblízka z voleje zamířil pod horní tyčku doprostřed branky. Po změně stran měl opět navrch Arnhem a dvoubrankové vedení získal zpět v 55. minutě. Po přízemním centru van der Werffa se před Drommela natlačil Dominic Solanke a v pádu pravačkou pokořil strážce Twente.

O tři minuty později skóroval podruhé v zápase Rashica. Albánský útočník využil krásné přihrávky Browna z levého křídla a z deseti metrů nikým neatakován zamířil po zemi přímo k bližší tyči - 4:1. Dvacet minut před koncem mohl na druhé straně skórovat Ziyech, jenže jeho rána těsně minula vzdálenější tyčku. Gólový účet pátečního duelu uzavřel střídající Denys Olijnyk, který po pouhých dvou minutách strávených na hřišti hlavičkoval slabě kolem Drommela a s přispěním jednoho z hráčů Twente rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval před nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele