základní část, 7. kolo
24.09.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles 2:2

Hráči Alkmaaru nedokázali navázat na poslední skvělé ligové výsledky a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně 2:2 s nováčkem z Go Ahead Eagles i přesto, že v průběhu utkání už vedli o dvě branky. AZ tak po čtyřech výhrách v řadě zaznamenal překvapivou ztrátu a v tabulce se nachází na páté pozici se čtrnácti body o dva body za Ajaxem a PSV. Hosté zaznamenali druhý remízový výsledek, s pěti body jsou šestnáctí.

Do první větší možnosti se dostaly Eagles krátce po deseti minutách hry, kdy si na centr Antoniy naběhl Wolters a dostal se do zakončení, ale hlavou mířil nad horní tyčku. Domácí byli blízko k vedoucímu gólu v polovině prvního poločasu, ovšem na poslední chvíli dokázal odkopnout balón do bezpečí jeden z bránících hráčů Go Ahead. AZ gól vytěžilo ze svého tlaku deset minut před poločasovou přestávkou, když dokázalo proměnit pokutový kop.

Lambooij totiž ve vlastní šestnáctce na levé straně přistrčil rozběhnutého Hapse a za svůj zákrok navíc uviděl žlutou kartu. Míč si postavil Wouter Weghorst a penaltu chladnokrevně proměnil, balón uklidil k levé tyči do protipohybu brankáře Zwarthoeda. Hosté mohli vyrovnat ve 39. minutě, kdy vracející se Vlaar ve snaze odkopnout míč mířil na svou branku a gólman Rochet s vypětím všech sil předvedl skvělý zákrok.

Do další šance se Alkmaar dostal v nastavení první půle, tečovaná rána Bel Hasaniho skončila jen o decimetry vedle pravé tyče. Stejný hráč byl blízko ke skórování pět minut po přestávce, jenže po křižné přihrávce od Dabneyho pálil z první nad břevno. Domácí pojistili svůj náskok v 52. minutě, podruhé v tomto duelu skóroval Weghorst. Opět u toho byl Bel Hasani, jenž si přiťukl míč s Hapsem a následně po stříleném centru z úhlu propálil Weghorst zblízka bezmocného Zwarthoeda.

Hostům svitla naděje na bodový zisk o čtrnáct minut později. Snížit dokázal Sander Duits, který po přihrávce od Ritzmaiera vypálil perfektně z pětadvaceti metrů a Rochet se jen naprázdno proletěl vzduchem. Go Ahead senzačně vyrovnalo z ničeho nic v 87. minutě. Po centru z levé strany a následné hlavičce nedokázal Rochet vyboxovat míč pryč od své branky a dobíhající Sam Hendriks zamířil snadno pod břevno. V poslední minutě ještě mohl převrhnout misky vah na stranu AZ Luckassen, avšak z přímého kopu napálil břevno.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele