základní část, 31. kolo
15.04.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - NEC Nijmegen 3:0

Twente Enschede si v domácím prostředí bez větších potíží poradilo s trápícím se Nijmegenem a uštědřilo mu šestou porážku v řadě za sebou. Hosté si znovu výrazně zkomplikovali boj o záchranu, tři kola před koncem jsou na předposlední sedmnácté pozici s osmadvaceti body o skóre za Spartou Rotterdam. Domácí celek napravil nedávné zaváhání z Utrechtu a zůstává na sedmém místě s pětačtyřiceti body.

Vítězství favorita znovu zařídil turecký kanonýr Enes Ünal, který se trefil dvakrát. Hned ve 2. minutě mohl otevřít skóre sobotního duelu Celina, proti jehož střele skvěle zasáhl brankář Delle. Za dalších deset minut vsítil svou šestnáctou ligovou trefu v této sezóně teprve devatenáctiletý Ünal, jenž se před hranicí brankového území uvolnil po načechraném rohu Klicha a hlavou usměrnil balón k přímo k levé konstrukci, Delle se natahoval marně.

Ihned na to zakončoval hodně nebezpečně Fredrik Jensen a strážce NEC se musel vytáhnout s dalším vynikajícím zásahem, v polovině úvodního dějství mířil o pár decimetrů vedle pravé tyče Celina. Po půl hodině hry selhal snad v tisíciprocentní možnosti Yeboah, po další ukázkové nahrávce od Celiny vyhořel před odkrytou brankou a nastřelil pouze břevno. V dalších minutách se hra lehce vyrovnala, hosté poprvé zahrozili v 55. minutě.

Na pravé straně pokutového území tvrdě vystřelil Bikel a těsně minul levou tyč. Domácí pojistili svůj náskok po necelé hodině hry, prosadil se devatenáctiletý talentovaný finský záložník Jensen. Ten využil přistrčení od Ünala, se štěstím se zbavil protihráče a pak nekompromisně vystřelil z dvanáctí metrů přímo k pravé konstrukci. S přibývajícím časem začali hosté stále více riskovat a toho se snažil využívat Ünal.

Nejprve v 79. minutě vystrašil Delleho a ten opět výtečně zasáhl, vzápětí o devět minut později zkusil přelobovat strážce Nijmegenu a mířil o několik centimetrů mimo prostor tří tyčí. Ünal nakonec vsítil svůj sedmnáctý ligový gól v sezóně 2016/2017 ve druhé nastavené minutě, když si po kolmici od Celiny naběhl do šestnáctky protivníka a vyběhnutého Delleho pokořil ranou do levého horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele