základní část, 7. kolo
25.09.2016 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - SBV Vitesse 2:1

Twente se po vyřazení z KNVB Bekeru rychle vzpamatovalo a před vlastními fanoušky skolilo svého neoblíbeného protivníka z Arnhemu, nad nímž triumfovalo jen jednou z posledních osmi případů. Tři body domácí získali díky trefám Enese Ünala a Bersanta Celiny. Hosté se kvůli své třetí porážce v sezóně propadli v tabulce za svého soupeře, branka Lewise Bakera byla už jen korigující.

Hostující kouč Henk Fraser si již před utkáním postěžoval na přístup svých hráčů v minulém pohárovém klání s amatérským klubem ASV De Dijk. Jako by jeho kritická slova ovšem kabina nevyslyšela. První čtvrthodinku bylo Vitesse horším týmem, prohrávalo většinu osobních soubojů a nakonec jeho laxnost byla potrestána v 16. minutě.

Obránce Leerdam nedokázal na levé straně zastavit rozjetý tank jménem Trajkovski, ten pak stihl přihrát od brankové čáry dozadu na nehlídaného Ünala, jenž se z vyložené pozice nemohl mýlit. Jen o pár minut později se museli hosté vypořádat s dalším problémem. Útočník Rashica si totiž poranil nohu a musel ani ne po půlhodině hry předčasně střídat.

V ofenzívě to Fraserovu mužstvu zkrátka dost trhlo. Jakousi aktivitu sice vyvíjel Tighadouini, nicméně v zakončení se mu vůbec nedařilo. Těsně před poločasem následně Twente pořádně naštval sudí Manschot. Klub z Enschede mohl totiž odcházet do kabin s dvoubrankovým náskokem, nebýt možná trošku necitlivě posouzené situace z nastavení.

Yeboah se dostal v šestnáctce k centrovanému balónu a z blízkosti překonal brankáře Rooma, jenže muž v černém dresu posoudil jeho předchozí souboj s van Wolfswinkelem jako nedovolený a branku neuznal. Ve druhém dějství se obrázek hry příliš nezměnil. Šancí bylo poskrovnu a vlastně se o dalších důležitých věcech rozhodovalo v posledních minutách.

V 85. minutě Oosterwijk prostrčil míč na Edeho, ten ho ještě přihrál na Celinu, jenž svou střelu po zemi usměrnil přesně ke vzdálenější tyči. Hostující celek stačil už jen snížit. Byl to vlastně už takový zoufalý dalekonosný Bakerův pokus, který se možná lehce otřel o bránícího Theskera a s velkou dávkou štěstí skončil přesně v šibenici.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele