základní část, 20. kolo
29.01.2017 16:45 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen 4:0

Feyenoord Rotterdam po prohraném čtvrtfinálovém duelu národního poháru s Vitesse opět ukázal svou sílu a tentokráte v domácím prostředí jasně přestřílel Nijmegen 4:0. V tabulce je s jednapadesáti body stále na první pozici o pět bodů před druhým Ajaxem. NEC se nachází na desátém místě s pětadvaceti body. Dvě branky v nedělní dohrávce vsítil dánský útočník Nicolai Jørgensen a se čtrnácti trefami se osamostatnil na čele tabulky střelců.

Přitom první gólovou možnost si vytvořili hosté v 5. minutě, kdy Jones v tváří tvář proti Grotovi vytáhl ze svého repertoáru famózní zákrok a odvrátil balón pryč od branky. Po necelé čtvrthodině hry zahrozil na druhé straně Eljero Elia, jenž se z levého křídla prodral až před brankáře Delleho a ten vyrazil míč na rohový kop. Strážce NEC se vytáhl s ještě lepším zásahem ve 20. minutě, kdy jednoruč boxoval nad svou branku pokus ze střední vzdálenosti.

Rotterdamský výběr se dočkal zaslouženého vedení po půl hodině hry. Elia poslal přízemní centr z levého křídla zpětně před branku a osamocený Steven Berghuis nekompromisně pálil ze čtrnácti metrů k pravé tyči. Domácí se dostali do dvougólového vedení ve 44. minutě. Po krásné přízemní kombinaci středem hřiště přihrál Kuijt do šestnáctky soupeře na volného Eliu, který z otočky z dvanácti metrů prostřelil bezmocného Delleho.

Úvodní čtvrthodina druhého poločasu probíhala v ospalém tempu, vzrušení přišlo až v 62. minutě. Po přečíslení tři na jednoho to zkusil z hranice šestnáctky Berghuis a Delle vyrážel před sebe, dobíhající Jørgensen se již k míči nedostal. Za další dvě minuty si naskočil na nadýchaný pas z levého křídla osamocený Botteghin a hlavičkoval jen o pár decimetrů vedle levé tyče. V 72. minutě byl ještě blíže třetímu gólu pro Feyenoord Toornstra.

Ten zůstal zcela nepokryt na hranici brankového území a hlavou orazítkoval spodní okraj břevna, od kterého se balón odrazil zpět do pole. V samém závěru přišly Jørgensenovy chvíle. V 87. minutě využil nádherné křižné přihrávky od Nieuwkoopa a chytrou tečí zakončoval kolem Delleho - 3:0. Stejný hráč uzavřel gólový účet v poslední minutě utkání. Po krásném lobu na pravou stranu a následném vyhraném hlavičkovém souboji Basaçikogla s Dellem snadno uklízel balón ze dvou metrů do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
eL

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele