základní část, 17. kolo
17.12.2016 19:45 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 3:1

Feyenoord získal na závěr tohoto roku své třinácté vítězství v sezóně a zaslouženě se stal podzimním mistrem. Na jaře bude mít pro boj o titul nejlepší výchozí pozici před největšími konkurenty Ajaxem a PSV. Klíčovým pro tenhle rotterdamský úspěch byl útočník Steven Berghuis, který navrátil svému týmu vedení a pak tři body ještě pojistil.

K jistotě svého prvenství potřebovali svěřenci Giovanniho van Bronckhorsta uhrát proti vždy nebezpečnému Vitesse jediný bod. A vůbec poprvé od roku 2000 nakonec opravdu stanuli po polovině soutěže na samotném čele. Feyenoord vlastně za celou dobu zaznamenal jediný výpadek, a to překvapivě na půdě posledního Deventeru.

Když loni domácí padli v posledním podzimním kole s Nijmegenem, odstartoval tenhle výsledek katastrofickou šňůru sedmi porážek v řadě a prakticky definitivní ztrátu nadějí na titul. Něco takového teď nehodlali dopustit. Letos opravdu existuje hodně reálná šance na velké oslavy, které se v Rotterdamu nekonaly od roku 1999.

Ačkoli měl De Trots van Zuid zpočátku malinký problém se v utkání najít, byl to on, kdo se po čtvrthodině hry ujal vedení. Hostující Baker se nejprve ze slušné standardky neprosadil, neboť jeho pokus kroucený přes zeď byl příliš slabý, na druhé straně dokázal po hrubici soupeře snadno zužitkovat Karsdorpův pas z blízkosti Elia.

Vitesse srovnalo stav o devět minut později. Poměrně velkou smůlu měl obránce Nelom, jenž trefil rozhodčího Higlera, Rashica pak svým pasem na zadní tyčce našel Tighadouiniho, který v pohodě skóroval. Tři minuty před obrátkou ale bylo znovu v táboře Feyenoordu veseleji, to když centr Eliy usměrnil hlavou do sítě Berghuis.

V 57. minutě se Berghuis trefil podruhé, Kuijt na něj prostrčil míč do šestnáctky, a zakončení pak jednoduše nepředstavovalo velký problém. Arnhemský celek se na De Kuipu na žádnou odpověď nezmohl. Střídající Toornstra měl zřejmě největší možnost na to, jak přidat ještě čtvrtý domácí zásah, ale akci nedobře zakončil.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Beru i 0, domácí asi ne .

Reagovat
eL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele