základní část, 14. kolo
26.11.2016 20:45 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - FC Twente 3:2

Hráči Nijmegenu zvládli utkání s Twente a do tabulky si připsali velmi cenné tři body po výsledku 3:2. Díky tomuto úspěchu se odpoutali od samého dna Eredivisie a posunuli se na dvanácté místo s patnácti body. Naopak Enschede utrpělo porážku poprvé po šesti střetnutích, i tak se udrželo v horní polovině na solidním šestém místě s dvaceti body. Utkání mělo po téměř celý průběh velký náboj a diváci se mohli bavit ofenzivním pojetím hry.

Úvodních pětadvacet minut sice nebylo nijak zajímavých, pak se vše změnilo po první vstřelené brance. O tu se postaral Jay-Roy Grot, který po rychlém přečíslení a následné přihrávce od Mayiho obešel na hranici pokutového území jednoho z protihráčů a trefil se náramně ke vzdálenější tyči, brankář Marsman se po balónu natahoval marně. Stejný hráč zvýšil vedení svého výběru o devět minut později a stal se hrdinou zápasu.

Tentokráte se po přihrávce od Rayhiho uvolnil na pravém křídle a tvrdě vypálil ze čtrnácti metrů, míč po tečí padajícího obránce Theskera zapadl přímo k levé tyči. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk šest minut po přestávce, snížit dokázal Enes Ünal. Po centru z levé strany od Seyse se balón odrazil od jednoho z padajících hráčů Nijmegenu přímo na kopačku Ünala, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a snadno rozvlnil síť.

Nicméně NEC na sebe nenechalo s odpovědí příliš dlouho čekat, v 59. minutě vrátil domácím dvoubrankové vedení Dario Dumič. Po rozehrání přímého volného kopu se Nijmegen udržel v blízkosti pokutového území soupeře, následnou přihrávku Fomitschowe převzal Dumič a z osmnácti metrů se ukázkově trefil k bližší tyči, Marsman byl naprosto bez šance. Hosté mohli snížit o čtyři minuty později, jenže proti byl brankář Delle.

Ten si poradil hned se třemi střelami a svůj tým výrazně podržel. Twente dokázalo ještě jednou snížit a to v 79. minutě po kuriózní brance. Na levé straně doběhl Seys těsně před brankovou čarou balón a poslal ho před domácí svatyni. Tam se míč nešťastně odrazil od Mikaela Dyrestama těsně za brankovou čáru. Avšak hosté se už na více nezmohli a Nijmegen těsný náskok udržel až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele