základní část, 9. kolo
16.10.2016 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam 1:2

Fotbalisté Feyenoordu pokračují ve své úchvatné jízdě v letošním ročníku Eredivisie a na konto si připsali svou devátou výhru v řadě, ovšem na půdě Nijmegenu měli opravdu namále. Domácí výběr vedl od osmé minuty, hosté srovnali zhruba čtvrthodiny před koncem a misky vah na svou stranu převrhli až v první nastavené minutě. V soutěži mají na kontě sedmadvacet bodů a vedou o pět bodů před Ajaxem. NEC je dvanácté s devíti body.

Do první větší příležitosti se dostali hosté v šesté minutě, kdy po nepovedeném pokusu Kuijta stanul u vzdálenější tyče Nicolai Jørgensen, jenže zblízka trestuhodně zamířil těsně vedle. Na druhé straně udeřili o dvě minuty později domácí. Po tečované přihrávce od von Haackeho se míč dostal na kopačku Mohamedu Rayhiho a ten z voleje vypálil z osmnácti metrů. Brankář Jones si sice na balón sáhl, ale v cestě ke své pravé tyči mu již nezabránil.

Nijmegen mohl zvýšit náskok po čtvrthodině hry, po dlouhém nákopu z půlky hlavičkoval těsně nad z deseti metrů Mayi. Stejný hráč se snažil ve 27. minutě přehodil z hranice pokutového území Jonese, i tentokráte šla jeho střela příliš vysoko. Po půl hodině hry mířil hlavou hodně mimo hostující Botteghin, po rychlém přečíslení na druhé straně zlikvidoval Jones prudkou střelu Ofosua. Ještě do poločasu se diváci jednou zvedli ze sedadel.

Dvě minuty před přestávkou vypálil z hranice šestnáctky von Haacke a gólman Feyenoordu byl znovu připraven, po výborném zákroku ukryl balón ve svých rukavicích. Ani po změně stran neměl favorizovaný rotterdamský výběr velkou převahu, naopak po hodině hry opět zahrozil Rayhi, který prudce pálil o pár decimetrů nad horní tyčku. Teprve v posledních dvaceti minutách hosté přitlačili a nakonec ze svého tlaku vytěžili dva góly.

Nejprve v 78. minutě nepřekonal Jørgensen zblízka gólmana Delleho, ihned na to byla hlavička Kuijta sražena na rohový kop. O minutu později již vyrovnal Jørgensen, který po střele z levé strany a následné tyčce využil vodorovné přihrávky od Kuijta a zblízka doklepl míč do sítě. V 88. minutě pálil z voleje střídající hráč NEC Owusu-Abeyie a pravý horní roh minul jen o kousek, rozhodující okamžik se zrodil v 90+1. minutě. Po obrovském závaru v pokutovém území Nimegenu vystřelil šajtlí Jørgensen a trefil vzdálenější tyč, dorážející Michiel Kramer už hlavou s přehledem z metru skóroval.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, feyenoord.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
pawelFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Akovečka Ajax- 2, Feynoord-2, ako kurz něco málo přes 2 za větší groš nemuže vyjít .

Reagovat
smazaný uživatel

Nepodáno - pochopitelně vyšla .

Reagovat
smazaný uživatel

Je docela zvláštní , že zrovna nejslabší celek u kterého hostoval Feynoord mu dá gol . Nepovedl se to ani Eindhovenu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele