základní část, 29. kolo
04.04.2017 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Utrecht 1:3

Utrecht dokázal potvrdit výtečnou formu z poslední doby a po dalším tříbodovém zisku se znovu přiblížil konečné čtvrté pozici. Momentálně má na kontě padesát bodů a před konkurenčním Vitesse s Alkmaarem disponuje pět kol před koncem solidním osmibodovým náskokem. SBV i přes vedení podlehl svému protivníkovi 1:3 a jeho situace v boji o záchranu není příliš růžová, s pětadvaceti body je na patnácté pozici.

Excelsior se při případných úspěších největších rivalů může dokonce propadnout na poslední osmnácté místo Eredivisie a ve zbývajícím průběhu ho tak čeká hodně tuhý boj o holé přežití. Do zápasu přitom vstoupil naprosto skvěle a už po necelých šesti minutách se dostal do vedení. Mike van Duinen obdržel hezkou kolmici na pravou stranu pokutového území a vypálil z mírného úhlu ke vzdálenější tyči, od níž se balón ukázkově odrazil do sítě.

Za další dvě minuty střílel z podobného místa Karami, nicméně bližší horní roh tentokráte minul o několik decimetrů. Po čtvrthodině hry se po přímém volném kopu z pravé strany dostal k hlavičce obránce Jurgen Mattheij. Gólman Jensen napoprvé předvedl famózní zákrok jednoruč, po dorážce stejného hráče již kapituloval. Branka ale nakonec nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. Domácí pokračovali v mírném tlaku i nadále.

Zhruba deset minut před přestávkou se z hranice šestnáctky opřel do míče Koolwijk a jeho volej těsně minul pravou konstrukci. Utrecht se z ničeho nic dostal do hry ve 39. minutě, kdy skóroval z pokutového kopu. Ten byl nařízen za podražení de Wijse oceněném žlutou kartu. Míč si vzápětí postavil tradiční hostující kanonýr Sébastien Haller a chladnokrevně po zemi rozvlnil síť. FC rozhodl o svém úspěchu v úvodní desetiminutovce druhého dějství.

Průběh zápasu otočil ve 49. minutě, kdy po odvráceném rohovém kopu vystřelil Janssen a nešťastník tohoto duelu Mattheij tečoval balón hlavou za záda vlastního gólmana Hahna. Za další tři minuty mohl vyrovnat Fredy, jehož pokus mířící do pravého horního rohu vyškrábl Jensen brilantně jednoruč na rohový kop.

Definitivně rozhodnuto bylo v 55. minutě. Po střele z hranice šestnáctky se míč odrazil přímo na hlavu Hallera, jenž vyzval ke skórování Gyrana Kerka a ten se zblízka nemýlil. V závěrečné desetiminutovce nejprve Jensen vychytal rozběhnutého Vermeulena a ihned na to nastřelili domácí břevno, až do závěrečného hvizdu se jim tak nepodařilo ani snížit.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele