základní část, 12. kolo
19.11.2017 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Excelsior 3:1

Utrecht navázal na poslední vítězství s Ajaxem a tentokráte přerušil skvělou bilanci Excelsioru na hostujících trávnících. Ten z pěti dosavadních zápasů hned čtyřikrát zvítězil a jednou remizoval, nyní však utrpěl první porážku po výsledku 1:3. Domácí se dostali velmi brzy do vedení a svůj náskok pojistili dvěma brankami v rozmezí 56. - 64. minuty. SBV v samém závěru pouze korigoval skóre.

FC se v tabulce posunul na páté místo s dvaceti body, rotterdamský výběr má o tři body méně a je desátý. Mírný favorit tohoto střetnutí poprvé skóroval již v 8. minutě, kdy po nedůrazném odkopu jednoho z hostujících hráčů získal balón Kerk, zpětně ho předložil přímo proti kopačce Cyriela Desserse a ten z osmnácti metrů zamířil do levého horního rohu. Od této chvíle se hra uklidnila, další možnost byla k vidění necelých pět minut před přestávkou.

Hostující Elbers se zjevil zcela sám před brankářem Jensenem, otočil se a tvrdě vypálil. Domácí strážce se však vytáhl s výtečným zákrokem a balón vyrazil, dorážející van Duinen se již k zakončení neprotlačil. Utrecht vstoupil aktivně také do druhého dějství a dvoubrankové vedení si vypracoval v 56. minutě. Yassine Ayoub se po přihrávce od Striedera opřel do balónu z nějakých pětadvaceti metrů a jeho nádherný pokus zapadl do pravého rohu.

FC definitivně rozhodl o svém tříbodovém zisku o osm minut později, třetí uklidňující trefu přidal Willem Janssen. Zkušený jednatřicetiletý záložník se po rohovém kopu z pravého křídla od Ayouba zjevil před hranicí brankového území a hlavou usměrnil míč přesně k levé konstrukci mimo dosah plachtícího brankáře Kristinssona. Ve zbývajícím průběhu se duel spíše dohrával a domácí s přehledem kontrolovali dostatečný náskok.

Hostům svitla velmi malá naděje v 88. minutě, kdy snížil Zakaria El Azzouzi. Teprve jednadvacetiletý marocký rodák využil odraženého míče po rohovém kopu a nekompromisně propálil bezmocného gólmana Jensena. Na více již ale nezbyl Excelsioru čas a z vítězství se tak radoval Utrecht. Ten v příštím kole zavítá na půdu jiného rotterdamského klubu ze Sparty, SBV se pokusí zaskočit vedoucí PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele