základní část, 21. kolo
04.02.2018 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Utrecht 2:2

Utrecht nedokázal potvrdit papírové předpoklady na půdě rotterdamského Excelsioru a ani na šestý pokus nepřerušil svou sérii bez tříbodového zisku. Již počtvrté v řadě získal bod, když se rozešel s SBV po výsledku 2:2. V tabulce Eredivisie se nachází na sedmém místě s dvaatřiceti body, na čtvrtý Feyenoord má manko čtyř bodů. SBV alespoň částečně odčinil poslední porážku s předposlední Rodou Kerkrade a je jedenáctý s pětadvaceti body.

Do první větší možnosti se dostal FC krátce po čtvrthodině hry, kdy měl Klich spoustu času a prostoru před hranicí pokutového území, a proto se rozhodl vystřelit. Jeho pokus rozhodně nebyl špatný a letěl jen o několik decimetrů nad horní tyčku. Domácí z ničeho nic prorazili v polovině úvodního dějství, kdy je dostal do vedení pětadvacetiletý útočník Stanley Elbers. Ten zužitkoval vůbec první střelu mezi tři tyče a v této sezóně se trefil podruhé.

Po svižné kombinaci na pravé straně přišla zblokovaná přihrávka do předbrankového prostoru, kam si naběhl právě Elbers a ve skluzu dopravil balón do sítě. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za další tři minuty totiž vyrovnával obránce Mark van der Maarel. Po sraženém rohovém kopu vrátil Zakaria Labyad balón před branku a právě van der Maarel odvážnou rybičkou zamířil pod horní tyčku nad bezmocného Zwarthoeda.

Ve 37. minutě mohl dostat hosty do vedení Ayoub, jehož dělovku z velké vzdálenosti odvrátil Zwarthoed výtečným způsobem na rohový kop. Druhý poločas přeci jen probíhal v opatrnějším duchu, diváci si na větší příležitost museli počkat až do závěrečné dvacetiminutovky. V 73. minutě otočil vývoj nejaktivnější muž na hřišti Labyad, čtyřiadvacetiletý marocký rodák se trefil poosmé v tomto ročníku Eredivisie.

Ten se postavil k přímému volnému kopu z hranice šestnáctky a míč neskutečně zakroutil do bližší šibenice, Zwarthoed se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ani v tomto případě netrvalo vedení jednoho z výběrů příliš dlouho. Za další čtyři minuty vrátil Excelsior do hry Hicham Faik, po nahrávce od Messaouda se levačkou fantasticky trefil do vzdálenějšího horního rohu. V nastaveném čase mohl rozhodnout Labyad, jenomže proti němu famózně zasáhl Zwarthoed a vysloužil si potlesk publika.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele