základní část, 9. kolo
21.10.2017 19:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - ADO Den Haag 0:2

Venlo se nedokázalo vzpamatovat po minulém neúspěchu s PSV a nyní v domácím prostředí prohrálo podruhé za sebou, když podlehlo konkurenčnímu Den Haagu po výsledku 0:2. V tabulce Eredivisie tak kleslo na desáté místo s dvanácti body a po delší době spadlo do druhé poloviny. Naopak ADO napravil zaváhání s Excelsiorem a po čtvrtém tříbodovém zisku ze šesti duelů se vyhoupl na osmou pozici se třinácti body.

Oba celky vstoupily do utkání s velkým odhodláním a první šance se zrodila po necelé čtvrthodině hry. Dostal se do ní hostující Lorenzen, jenž na levém křídle obešel protihráče a poté z mírného úhlu mířil ke vzdálenější konstrukci, kterou minul vskutku jen o několik decimetrů. V 17. minutě se poprvé ozval domácí výběr, skóre sobotního klání mohl otevřít teprve jednadvacetiletý útočník van Crooij.

Ten nasadil jesle Bakkerovi a taktéž z levé strany z mírného úhlu střílel přes skluzujícího Meijerse, nicméně gólman Zwinkels dokázal jeho přízemní pokus zlikvidovat. Největší šanci úvodního dějství mělo Venlo ve 41. minutě. Po rohovém kopu trefil míč netradičně Thy a Zwinkels měl co dělat, aby balón fantasticky odvrátil nad horní tyčku na další roh. Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce a vypadalo to, že se diváci možná branky nedočkají.

Avšak hosté z ničeho nic prorazili v 66. minutě, jejich výhru zařídil Erik Falkenburg. Zkušený devětadvacetiletý záložník využil nádherné kolmice na pravou stranu a následného zpětného centru Ebuehiho do šestnáctky, z voleje pak z osmi metrů zamířil přesně do bližšího horního rohu do protipohybu brankáře Unnerstalla. Den Haag od této chvíle spoléhal na pozornou práci v defenzívě a soupeře až do závěrečného hvizdu k ničemu nepustil.

Sám naopak pojistil své vedení ve třetí nastavené minutě, kdy už Venlo hrálo na maximální riziko. Po rychlém brejku a centru z vlastní poloviny na opačnou stranu nechtěně přistrčil Goppel míč střídajícímu Bjørnu Johnsenovi, který z dvanácti metrů z první propálil nohy Unnerstalla a rozvlnil síť. VVV v příštím kole zavítá na stadion Heracles a nečeká ho nic jednoduchého, ADO bude bojovat na půdě silného Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele