základní část, 32. kolo
25.04.2019 18:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Excelsior nevyhrál ani napodesáté, padl v Den Haagu

Den Haag potvrdil, že od konce března se jeho výkony strmě zlepšily, a po porážce na půdě favorizovaného PSV Eindhoven si ve vloženém kole poradil se zachraňujícím se Excelsiorem. Ten po této porážce zůstal na předposlední příčce, a na devadesát procent je jisté, že o svou prvoligovou příslušnost bude bojovat v nevyzpytatelné posezónní baráži.

Domácí věděli, že k definitivní záchraně jim stačí uhrát bod, neponechali ovšem nic náhodě a vysloužili si vítězství. Zato hosté znovu jen ukázali, že se od února i nadále neuvěřitelně trápí. Byla to pro ně již celková osmá porážka z posledních deseti ligových zápasů, která v podstatě představovala smazání šancí na regulérní udržení se na naprosté minimum.

Ačkoli rotterdamský klub držel více míč na svých kopačkách a vyprodukoval dokonce i více střel na bránu, jeho soupeř byl prostě efektivnější. Prokázal to už samotný úvod tohoto utkání, během něhož se ADO ujalo vedení. Po pravé straně pláchl Becker, předložil dlouhou přihrávku na zadní tyč na nabíhajícího si El Khayatiho, jenž následně pohotově skóroval.

Excelsior každopádně tenhle moment na kolena nesrazil, v 10. minutě se snažil okamžitě vyrovnat Messaoud, ovšem s jeho hlavičkou si brankář Zwinkels ještě poradil. Z následného rohového kopu už ovšem Excelsior udeřil. Mahmudov svým pasem zprava našel ve vápně osamoceného Jeffryho Fortese, který z blízkosti bez problémů zacílil.

Ve 29. minutě Den Haag navrátil vedení na svou stranu a až do konce zápasu si ho udržel. Rozhodla standardka, konkrétně kop z rohu, který rozehrál Goossens centrem na hranici brankového území, tam si nejvýše naskočil Bakker, jenž hlavou zamířil ke vzdálenější tyči. Těsně před přestávkou mohl odpovědět Mahmudov, ale jeho pokus byl zablokovaný.

Ve druhé půli hosté s průběžným negativním výsledkem nedokázali nic udělat. A když v 72. minutě skončila parádní střela Beckera po přihrávce Bakkera nekompromisně v šibenici, byl jejich odpor zřejmě nadobro zlomen. Snížit se sice ještě snažil čtyři minuty před koncem forvard El Hamdaoui, jenže z vyložené pozice trestuhodně bránu minul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele