základní část, 25. kolo
10.03.2019 16:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Ajax neměl potíže s nováčkem ze Sittardu a porazil ho o čtyři branky

Nejslavnější amsterdamský klub po senzačním postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů přes španělský Real Madrid potvrdil úlohu jasného favorita v Eredivisii a zachraňujícímu se Sittardu nedal žádnou naději na úspěch (4:0). V tabulce se stále nachází na druhém místě s devětapadesáti body o pět bodů za vedoucím PSV. Jeho nedělní protivník naopak prohrál v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a klesl na čtrnáctou pozici se šestadvaceti body.

Dohrávka 25. kola začala velmi zostra a jasný favorit šel do vedení z první větší příležitosti ve 4. minutě. Srbský špílmachr Dušan Tadič se ve středu pokutového území protivníka dostal se štěstím k odraženému balónu a s chladnou hlavou ho napálil k bližší tyči kolem bezmocného gólmana Koşeleva. Po čtvrthodině hry se v další obrovské možnosti zjevil David Neres, jenomže v tomto případě trestuhodně přestřelil hostující branku.

Teprve dvaadvacetiletý brazilský útočník napravil své zaváhání ve 27. minutě, kdy si po stříleném přízemním centru od Maročana Ziyecha seběhl do brankového území a zblízka ze tří metrů neměl žádné potíže skórovat. AFC rozhodně nepolevoval ani po změně stran a nechtěl nic ponechat náhodě. Tři minuty po přestávce uvolnil Kasper Dolberg aktivního Nerese a blýsknout se musel Koşelev, jenž brilantně jednoruč vytěsnil balón do bezpečí.

Za dalších sedm minut prokázal vysoké kvality při zahrávání standardních situacích Ziyech a nebýt povedeného zákroku konečky prstů od hostujícího strážce, tak by se míč třepetal v síti potřetí. Fortuně definitivně zhasla naděje na bodový zisk krátce po odehrané hodině. Podruhé se prosadil Neres, který se elegantní patičkou obtočil kolem Ňinaje a pak razantním pokusem nekompromisně zavěsil k levé konstrukci.

Ve zbývajícím průběhu nejprve orazítkoval bližší tyč Dolberg, následně nedokázal zkompletovat hattrick Neres, když místo střely volil přihrávku na nabíhajícího dánského snajpra a to se ukázalo být jako špatné řešení. V 85. minutě přidal svůj druhý zásah taktéž Tadič, díky přesně načasované přihrávce od Dolberga zakončoval po zemi do poloprázdné branky. V samém závěru hlavičkoval nezastavitelný Dolberg těsně vedle a Sittard mohl být rád, že domů neodjížděl s potupným "bůrem".

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele