základní část, 30. kolo
13.04.2019 18:30 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

Ajax deklasoval Excelsior 6:2 a udržel se na čele Eredivisie

Ajax potvrdil úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru a nadělil mu hned šest branek, po hodně divokém průběhu zvítězil vysoko 6:2 a dobře se tak naladil na odvetný čtvrtfinálový duel LM s italským Juventusem. Čtyři kola před závěrem ligové soutěže zůstal na vedoucí příčce se čtyřiasedmdesáti body o skóre před jediným konkurentem z Eindhovenu a ve zbývajícím průběhu se nám tak schyluje k dramatické koncovce.

Naopak na SBV zřejmě čekají hodně nervózní časy, v tuto chvíli mu stále patří předposlední sedmnácté místo se šestadvaceti body a na patnáctou pozici Emmenu má manko tří bodů. Celkově k tomu prohrál v Eredivisii posedmé za sebou a co nejrychleji potřebuje tuto nepříznivou bilanci prolomit. AFC potvrzoval úlohu jasného favorita od úvodního hvizdu a první branku vsítil přesně po deseti odehraných minutách.

Po delší době dostal v základní sestavě šanci Klaas-Jan Huntelaar a hned se odvděčil hattrickem. Nejprve otevřel skóre sobotního střetnutí po famózní kolmici za obranu od van de Beeka a pak geniálním obloučkem rozvlnil síť za naprosto bezmocným gólmanem Damenem. Poté na několik desítek minut tempo hry opadlo, domácí se podruhé prosadili v 37. minutě zásluhou svého nejlepšího ligového střelce Dušana Tadiče.

Srbský špílmachr se jako slepý k houslím dostal k odraženému míči na hranici brankového území a přízemním obstřelem snadno pokořil Damena. Pět minut před přestávkou přelstil AFC ofsajdovou past a po finální nahrávce od Ziyecha zakončoval do zcela odkryté branky Huntelaar - 3:0. Neuběhly ani dvě minuty a Excelsior snížil díky parádní ráně z otočky do levé šibenice od Mounira El Hamdaouiho, domácí však opět vedly o tři trefy v 60. minutě.

Koolwijk totiž fauloval ve vlastní šestnáctce a následný pokutový kop proměnil Tadič střelou k levé tyči do horní poloviny branky. Za dalších pět minut dokonal hattrick Huntelaar, jenž se po zemi trefil k bližší konstrukci - 5:1. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem dovršil kanonádru Ajaxu Kasper Dolberg ranou z voleje kolem Damena, v 89. minutě kosmeticky korigoval stav hostující Jeffrey Fortes hlavičkou přímo pod horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele