základní část, 18. kolo
20.01.2019 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Emmen šokoval lídra z Eindhovenu a získal bod

Emmen se postaral o naprostou senzaci proti lídrovi Eredivisie z Eindhovenu a v domácím prostředí vybojoval nesmírně cenný bod v boji o holé přežití. Přitom s PSV ještě necelou čtvrthodinu před koncem prohrával o dvě branky, ovšem poté ho spasil dánský kanonýr Nicklas Pedersen, jenž po prvotním snížením korunoval své nesmírně povedené vystoupení vyrovnávací brankou ve druhé nastavené minutě.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela evidentně podcenili závěr zápasu na půdě letošního nováčka a zaznamenali svůj vůbec první remízový výsledek v sezóně, ve snaze obhájit mistrovský titul tak naprosto zbytečně ztratili dva body. Nicméně díky zaváhání největšího konkurenta z Ajaxu se udrželi na vedoucí pozici o dva body právě před amsterdamským rivalem. FC se momentálně nachází na patnáctém místě s osmnácti body.

Přitom průběh nedělního duelu vůbec nenaznačoval, že by suverén letošní sezóny připustil nějaké zaváhání. Do vedení se dostal přesně po čtvrthodině hry zásluhou tradičního kanonýra Luuka de Jonga, jenž vsítil již patnáctou ligovou trefu v tomto ročníku a upevnil si první příčku v tabulce střelců. Svůj výběr dostal do vedení z úvodní větší šance, když si po centru Dumfriese udělal místo na hranici brankového území a hlavou s pomocí tyče rozvlnil síť.

Po necelé půl hodině hry bylo PSV blízko k dvoubrankovému náskoku, nicméně po pasu Angeliña a následném sklepnutí de Jonga selhal Bergwijn. Ten totiž trestuhodně přestřelil domácí branku z pěti metrů. V rozmezí 58. - 66. minuty nemělo PSV potřebné štěstí, neboť hned dvakrát pokořilo brankáře Scherpena, ale rozhodčí Kamphuis po konzultaci s videem ani jeden gól neuznal. Hosté se přeci jen dočkali zhruba dvacet minut před koncem.

Po rychlém protiútoku a přesně načasované nahrávce od Bergwijna si do pokutového území seběhl Angeliño a nekompromisně zamířil do vzdálenějšího horního rohu. Poté však úřadoval pouze Pedersen. Nejprve v 80. minutě přelstil ofsajdovou past a chytrou šajtlí obstřelil vyběhnutého gólmana Zoeta. V poslední možnosti chvíli využil dlouhého pasu téměř z poloviny hřiště od Kloka a hlavou z pěti metrů uklidil balón k levé konstrukci, fotbalový zázrak se tak stal skutečností.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele