základní část, 29. kolo
06.04.2019 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen zdolal i Excelsior a stále živí šanci na Evropskou ligu

Groningen opět navázal na skvělou formu z druhé poloviny sezóny a nyní po vyrovnaném průběhu přehrál zachraňující se Excelsior nejtěsnějším poměrem 1:0, rozdílovou branku vsítil zhruba dvacet minut před koncem. Podruhé za sebou rozhodl o jeho výhře Paul Gladon, který před týdnem sestřelil jediným gólem utkání také nováčka z De Graafschapu. Domácí se v tabulce Eredivisie posunuli na osmé místo s jednačtyřiceti body.

Hostům nepomohl ani odchod trenéra Adrieho Poldervaarta, kterého dočasně nahradil asistent André Hoekstra. SBV prohrálo pošesté za sebou a celkově čeká na vítězství v Eredivisii téměř dva měsíce, v tabulce kleslo na předposlední sedmnácté místo se šestadvaceti body a ve zbývajících pěti kolech ho zřejmě ještě čekají perné chvilky. Domácí vstoupili do sobotního duelu aktivně a již po čtyřech minutách mohli rozjásat zaplněný stadion Euroborg.

Zeefuik skvěle přiťukl balón do středu pokutového území pro rozběhnutého Sierhuise, jenomže ten ve vyložené možnosti selhal a trestuhodně přestřelil horní tyčku. V prvním poločase k ničemu nebezpečnějšímu nedošlo a diváci spíše sledovali nudnou podívanou. Další možnost se zrodila zhruba deset minut po přestávce. O překvapivou střelu z otočky se postaral hostující Messaoud a brankář Padt měl co dělat, aby schoval míč ve svých rukavicích.

V polovině druhého dějství se po rychlé akci zjevil před hranicí pokutového území japonský talent Doan a svou kroucenou střelou z osmnácti metrů minul vzdálenější konstrukci vskutku jen o několik decimetrů. Domácí se dočkali rozhodujícího gólu v 70. minutě. Do té doby neviditelný Gladon si elegantně zpracoval na prsa centr Absalema z levého křídla a pak nekompromisně z otočky vypálil do pravého dolního rohu, gólman Damen byl bezmocný.

Ve zbývajícím průběhu Groningen s přehledem hlídal hubený náskok, ve třetí nastavené minutě dokonce mohl přidat druhou trefu. Po souboji Doana s van der Meerem zahrál hostující obránce rukou ve vlastní šestnáctce, nicméně rozhodčí Bax penaltu neodpískal a výsledek se proto již neměnil. SBV se v příštím kole pokusí prolomit mizérii na půdě lídra z Ajaxu, Groningen se představí v Heeerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

EFmě překvapuje. Začíná myslet jako já. Gronningen vyhrál posledních 6 zápasu doma, pokáždé ěl silnějšího soupeře, pokud mužu brát kurzy od bukwic z tipáče za směrodatné.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nám nepovedlo- nevadí, příště.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele