základní část, 23. kolo
23.02.2019 19:45 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Fortuna neudržela dvoubrankové vedení a zvedajícímu se Heerenveenu podlehla 2:4.

Heerenveen navázal na překvapivý nerozhodný výsledek s PSV Eindhoven (2:2) a nyní heroicky otočil vývoj na půdě nováčka ze Sittardu. Krátce po půl hodině hry prohrával o dvě branky, nicméně v samém závěru první půle snížil a po obrátce se prosadil ještě třikrát. Rozhodující moment nastal v 73. minutě, kdy byl vyloučen José Rodríguez a následný pokutový kop za vyrovnaného stavu 2:2 proměnil s chladnou hlavou Sam Lammers.

Fortuna prohrála podruhé za sebou a k tomu poprvé po více jak dvou a půl měsících před vlastními fanoušky, v tabulce se nachází na třináctém místě se šestadvaceti body. SC po třech předchozích remízách konečně bodoval naplno a posunul se na jedenáctou pozici se sedmadvaceti body. Sittard vstoupil do sobotního duelu naprosto skvěle a hned v 7. minutě skóroval díky přízemní střele Lazarose Lamproua ze středu šestnáctky přímo k levé tyči.

O čtyři minuty později pálil na druhé straně do boční sítě Johnsen, po půl hodině neuspěl Semedo, když stál tváří v tvář gólmanu Hahnovi. Domácím to v těch chvílích vadit nemuselo, neboť ihned nato po krásné akci z levého křídla stanul ve středu pokutového území Mark Diemers a díky přistrčení od Semeda propálil zblízka bezmocného Hahna.

Hosté se vrátili zpět do hry o bodový zisk v nastavení první půle a tato trefa byla z jejich pohledu nesmírně důležitá. Přímý volný kop z levé strany rozehrál Kobajaši a osamocený Daniel Høegh měl dostatek času uklidit míč hlavou k protější tyči - 2:1. Srovnáno bylo krátce po hodině hry, to se totiž Mitchell van Bergen zbavil elegantní kličkou bránícího Portugalce Pinta a z mírného úhlu umístil balón přesně pod břevno.

Od tohoto okamžiku Heerenveen výrazně ožil a každá jeho akce zaváněla nebezpečím, třetí trefu zaznamenal dvacet minut před závěrečným hvizdem. Vlap se na levém křídle důrazně protlačil do pokutového území a vzápětí byl stažen za dres Rodríguezem. Čtyřiadvacetiletý Španěl obdržel od sudího van Boekela druhou žlutou kartu a předčasně odešel do sprch. K nařízené penaltě se postavil Lammers a razantně zamířil doprostřed branky - 2:3.

Hosté se definitivně uklidnili v 84. minutě. Hrdinou večera se stal Lammers, jenž po kolmici od Vlapa obešel gólmana Koşeleva. Prázdnou branku následně neminul, proto přidal svůj druhý gól.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele