základní část, 23. kolo
23.02.2019 19:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

De Graafschap šokoval Zwolle a získal cenné body v boji o holé přežití

Fotbalisté De Graafschapu se postarali o velké překvapení na půdě konkurenčního Zwolle a domů si odvezli velmi cenné tři body po hladkém vítězství 3:0. V tabulce sice zůstávají na sedmnáctém místě s jednadvaceti body, ovšem před osmnáctou Bredou si vytvořili čtyřbodový náskok a stejné manko ztrácejí právě na svého sobotního protivníka. PEC naopak nevyhrál třikrát za sebou a dobrý vstup do druhé poloviny sezóny je tedy téměř zapomenut.

Domácí výběr je v tuto chvíli na patnácté příčce s pětadvaceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu je už o jediný bod. Celek z Doetinchemu se dostal do vedení v prvním poločase a po necelých dvaceti minutách toho druhého dokonce vedl o dvě trefy. Závěrečnou čtvrthodinu sice dohrával v oslabení, i přesto přidal třetí uklidňující branku a pak se utkání pouze dohrávalo.

Přitom svěřenci trenéra Jaapa Stama začali dobře a úvodní šanci si vypracovali po sedmi minutách. Z obrovské vzdálenosti napřáhl van Duinen a ke skórování mu nechybělo příliš mnoho, prostor tří tyčí minul o několik decimetrů. O dvacet minut později prostrčil van Crooij balón na rozběhnutého Clementa, jenž ve slibné pozici selhal a mířil mimo. De Graafschap zničehonic uhodil ve 36. minutě, když vsítil poněkud šťastný gól. El Jebli odcentroval z pravého křídla do předbrankového prostoru, kde vracející se Thomas Lam smolně tečoval míč za záda bezmocného gólmana van der Harta.

Druhý klíčový moment byl k vidění v 64. minutě. Po rychlém protiútoku obdržel perfektní kolmici do běhu Charlison Benschop a z deseti metrů chytře obstřelil van der Harta. Za dalších osm minut přišel na trávník střídající Fabian Serrarens a nepobyl na něm příliš dlouho. Po šesti minutách totiž neudržel nervy na uzdě a rukou se ohnal po Lamovi, za což mu rozhodčí Martens udělil přímou červenou kartu.

Hostům to však ani v nejmenším nevadilo a v 80. minutě uzavřel gólový účet Delano Burgzorg. Teprve dvacetiletý útočník se surinamskými kořeny využil přihrávky do volného prostoru od El Jebliho a své sólo úspěšně dokončil střelou doprostřed branky mezi nohama vyběhnutého van der Harta.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele