základní část, 14. kolo
30.11.2018 20:00 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Utrecht 3:3

Naprosto bláznivé páteční předehrávky 15. kola se dočkali fanoušci na stadionu Woudestein v Rotterdamu, kde zažili dva naprosto rozdílné poločasy. Po tom prvním hýřili spokojeností, neboť místní Excelsior vedl pohodlně 3:0, ovšem po konci toho druhého museli skousnout hořkou pilulku v podobě nerozhodného výsledku 3:3. Před zápasem by určitě remízu a cenný bod brali, jenomže vzhledem k průběhu v nich bobtnal velký pocit zklamání.

Svěřenci kouče Dicka Advocaata byli pasováni do role jasných favoritů, ale po necelé půl hodině hry prohrávali o tři góly a vypadalo to, že domů odjedou s prázdnou. V tabulce prozatím poskočili na čtvrtou příčku s jednadvaceti body, nicméně po zbývajících duelech se mohou propadnout i o několik příček dolů. SBV se znovu přiblížil horní polovině Eredivisie, se šestnácti body je desátý jen o skóre za devátým Sittardem.

Domácí zažili vstup do utkání jako z říše snů. Hned z první větší příležitosti v 6. minutě šli do vedení, to když po zmatku v pokutovém území protivníka a doteku Schoutena vypálil z osmi metrů Elías Már Ómarsson a nekompromisně zavěsil do bližšího horního rohu. Neuběhly ani dvě minuty a domácí si dokonce vytvořili dvoubrankový náskok. Ryan Koolwijk obdržel kolmici do volného prostoru na levé straně od Luigiho Bruinse a zvolil nejlepší možné řešení.

Do míče se opřel z necelých deseti metrů a jeho přízemní pokus zaplachtil přímo k zadní konstrukci. Po čtvrthodině hry byl blízko k snížení Letschert, avšak s parádním zákrokem se vytasil gólman Stevens a na brankové čáře zamezil jistému gólu. Excelsior se mohl ještě více uklidnit ve 27. minutě. Van der Maarel totiž zbytečně přistrčil Fortese a rozhodčí Martens okamžitě nařídil pokutový kop, příliš neváhal ani s uděleném žluté karty.

Míč si postavil Bruins a uklízel ho k tyči do protipohybu brankáře Jensena. O poločasové přestávce se kabinou FC evidentně prohnala pořádná vichřice, hosté nevídaně srovnali během pouhých deseti minut. První gól zařídil Gyrano Kerk po zpětné přihrávce Klaibera a chytré střele k přední tyči, za dalších šest minut snížil na rozdíl jediné trefy střídající Nick Venema z dorážky ze tří metrů. V 65. minutě přišel třetí bleskový úder Utrechtu.

Po závaru před Stevensem došlo ke zkoumání videa sudím Martensem, jenž nakonec ukázal na penaltovou značku. K obrovské možnosti se postavil Simon Gustafson a trefil se naprosto stejným způsobem jako v první půli Bruins, akorát balón umístil k opačné tyči. Hosté ve zbývajícím průběhu převzali otěže a nebýt vyloučení Klaibera po druhé žluté kartě zhruba pět minut před koncem normální hrací doby, tak by se možná postarali i o zázračný obrat.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele