základní část, 14. kolo
01.12.2018 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Fortuna Sittard 3:1

Domácí Heerenveen přerušil svou nelichotivou bilancí tří ligových utkání bez výhry a po dvou předchozích porážkách si nyní poradil s nováčkem ze Sittardu v poměru 3:1. Díky tomu se vyhoupl na horní poloviny Eredivisie, konkrétně na devátou pozici se sedmnácti body a v dalším průběhu se mu určitě bude lépe dýchat. Naopak Fortuna potřetí za sebou venku nebodovala a klesla na desátou příčku se šestnácti body.

Přitom v úvodní půlhodině byla mírně lepším výběrem, častěji držela balón a vypracovala si i více střeleckých pokusů. První gólovou možnost si však vytvořil SC zhruba deset minut před přestávkou, kdy se Arber Zeneli zjevil na levém křídle sám před brankářem Koşelevem, ale z mírného úhlu prostor tří tyčí přeci jen o kousek minul. Ve 43. minutě zahrozil nejaktivnější muž na hřišti podruhé, tentokráte zblízka nepropálil Koseleva tváří v tvář.

Domácí nakonec šli do vedení ještě před poločasovou pauzou zásluhou sedmadvacetiletého dánského obránce Daniela Høegha. Ten po rohovém kopu z levé strany a prodloužené hlavičce od Kobajašiho zakončoval taktéž hlavou a z hranice brankového území zamířil kolem levé ruky Koseleva do sítě. Velké věci se začaly dít ihned po výměně stran, to se diváci totiž dočkali hned dvou gólů během pouhých tří minut.

Nejprve navýšil náskok Heerenveenu Zeneli, který byl zřetelně faulován v pokutovém území protivníka a sám se ujal zahrávání pokutového kopu. Z penaltového puntíku nasměroval balón k levé konstrukci a hostující strážce se i přes vystižení směru natahoval marně. Neuběhlo však ani šedesát sekund a Sittard okamžitě odpověděl. O snížení se postaral Lazaros Lamprou, jenž obdržel nahrávku od Rodrígueze a chladnokrevným lobem přehodil gólmana Hahna.

Vzápětí se po vyložených příležitostech slehla zem, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem začali hrát hosté na větší riziko. V 74. minutě toho ještě nevyužil van Bergen, když jeho tvrdou ránu z dvanácti metrů vyrazil pozorný Koselev před sebe, nicméně za dalších pět minut bylo o osudu sobotního duelu rozhodnuto. Po přízemním pokusu Zeneliho a zákroku Koseleva si za obranu protivníka naběhl Pelle van Amersfoort a s dorážkou do prázdné branky neměl žádný problém.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele