základní část, 27. kolo
30.03.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heerenveen zdolal zachraňující se Excelsior gólem v nastavení

Heerenveen si v boji o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy poradil s Excelsiorem, ovšem na těsném vítězství 1:0 se pořádně nadřel. Duel probíhal od samého začátku ve vysokém tempu a o vyložené příležitosti nebylo nouze, rotterdamský klub neměl k nerozhodném výsledku zase tak daleko. V tabulce je stále patnáctý se šestadvaceti body, SC se vyhoupl na devátou příčku se šestatřiceti body o bod za osmý Tilburg.

Domácí si vytvořili tlak od úvodního hvizdu a protivníka doslova sevřeli před jeho vlastním pokutovým územím. V 5. minutě se po přihrávce od Schaarse řítil sám směrem k brankáři Damenovi rozběhnutý Rienstra, ale zblízka ho propálit nedokázal. Heerenveen měl územní převahu i v následujícím průběhu. Tři minuty před poločasovou přestávkou se propracoval k nebezpečné hlavičce Höegh a po přímém volném kopu orazítkoval zblízka břevno.

Pět minut po změně stran se střílená přihrávka z více jak třiceti metrů dostala na kopačku Lammerse, který se s balónem elegantně otočil a jeho prudkou ránu směřující ke vzdálenější tyči odvrátil do strany připravený Damen. Po necelé hodině hry napřáhl na druhé straně z úctyhodných pětatřiceti metrů Kotte a gólman Hahn měl co dělat, aby jeho bombu famózně vyškrábl na rohový kop. Excelsior od tohoto momentu přidal a znovu zahrozil v 66. minutě.

Burnet vymyslel geniální nahrávku pro Koolwijka, jehož projektil zlikvidoval pozorný Hahn. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem unikl po pravém křídle střídající El Hamdaoui a jeho křižná střela se odrazila od horního okraje břevna do zámezí, ke změně skóre vskutku chybělo jen několik centimetrů. V 86. minutě se po standardní situaci položil do rybičky nabíhající Edwards a Hahn podržel svůj celek zákrokem večera.

Když už se zdálo, že se oba protivníci spokojí s bezbrankovou remízou, tak z ničeho nic udeřil Pelle van Amersfoort. Dvaadvacetiletý záložník využil přihrávky z první od Woudenberga a pak jemnou tečí nasměroval míč k pravé konstrukci, který se od ní odrazil do sítě. Hosté mohli vzápětí odpovědět a vybojovat alespoň bod, jenomže když Edwards zblízka neprostřelil vynikajícího Hahna, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele