základní část, 9. kolo
21.10.2018 14:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - ADO Den Haag 2:0

Venlo lépe zvládlo vyrovnaný zápas s konkurenčním Den Haagem a porazilo ho 2:0, prosadit se dokázalo na začátku a v samém závěru nedělního duelu. Díky tomu přerušilo svou sérii dvou prohraných utkání v řadě za sebou a se čtrnácti body se posunulo na solidní pátou pozici. ADO naopak prohrál poprvé po čtyřech předchozích střetnutích a nachází se na desáté příčce s jedenácti body.

V hostujícím dresu opět nastoupil v základní jedenáctce český útočník Tomáš Necid a ocitl se v jedné velké příležitosti, hřiště opustil v 68. minutě. Zřejmě rozhodující okamžik tohoto klání se paradoxně zrodil hned v úvodní minutě. To totiž strážce Den Haagu Groothuizen evidentně podrazil ve vyložené možnosti unikajícího Peniela Mlapu, za svůj zákrok obdržel žlutou kartu a rozhodčí Blank k tomu bez váhání nařídil pokutový kop.

K penaltě se odhodlal sám faulovaný Mlapa a nekompromisní ranou k levé tyči poslal Groothuizena do opačné strany - 1:0. Ve 44. minutě mohl vyrovnat Necid, když si před branku naběhl na střílený centr z levého křídla a k zakončení hlavou do poloprázdné branky mu scházelo jen několik decimetrů. Vzápětí to na opačné straně zkusil z dobrých pětadvaceti metrů Sušič a jeho kroucený pokus proletěl těsně nad horní tyčkou.

Ve druhé nastavené minutě získal míč Joosten a probojoval se s ním středem hřiště až do šestnáctky protivníka, odkud ze čtrnácti metrů orazítkoval levou konstrukci. Po změně stran domácí skvěle bránili a protivníka takřka k ničemu nepouštěli, sami se na útočnou polovinu příliš často nehrnuli. Svůj náskok pojistili v 85. minutě zásluhou Jaye-Roye Grota a do zbývajícího průběhu tak získali potřebný klid.

Teprve dvacetiletý útočník hostující v klubu z druholigového anglického Leedsu zužitkoval výtečnou práci Ruttena na levé straně a poté díky dostatečnému důrazu nakonec dotlačil balón za brankovou čáru. VVV v příštím kole zavítá na stadion Emmenu a pokusí se vybojovat další důležité body, Den Haag bude mít co napravovat s předposlední Bredou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele