7. kolo
22.09.2019 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Alkmaar nepředvedl v Den Haagu nijak suverénní výkon, i přesto zvítězil

Hráči Alkmaaru zvládli návrat ze srbského Bělehradu a nyní si z Den Haagu odvážejí všechny tři body po nejtěsnějším vítězství 1:0, jedinou branku vstřelil necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem Teun Koopmeiners z pokutového kopu. Hosté tak vyhráli na ligové scéně podruhé za sebou a tabulkou se posunuli na čtvrté místo se třinácti body, už ve čtvrtek je navíc čeká dohrávka v Rotterdamu s velkým konkurentem Feyenoordem.

Na AZ byla v úvodu nedělního utkání znát mírná únava po střetnutí v základní skupině Evropské ligy s Partizanem (2:2), postupem času se ale dostalo do tempa a těžký souboj nakonec zvládlo. ADO prohrálo podruhé v řadě a v Eredivisii kleslo na patnácté místo s pouhými šesti body. Třicetiletý český útočník Tomáš Necid tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků a do hry se dostal až jako střídající hráč v 83. minutě.

První vážnější příležitost se urodila přesně po dvaceti odehraných minutách a dostali se do ní domácí. Summerville předvedl krásnou individuální akci přes dva protihráče a propracoval se do zakončení, ovšem z hranice pokutového území přestřelil horní tyčku zhruba o metr. V následujícím průběhu se hra vyrovnala a ani jednomu celku se nedařilo při přechodu na útočnou polovinu, další větší možnost se zrodila po dvaceti minutách druhého dějství.

Na přesně načasovanou přihrávku do šestnáctky protivníka si naběhl Wijndal a okamžitě vystřelil po zemi, jeho rána byla na poslední chvíli odvracena do zámezí. V 69. minutě převzal krásný centr z křídla Gudmundsson, balón však netrefil zrovna ideálně a poslal ho na tribunu. Rozhodující okamžik byl k vidění přesně o pět minut později, kdy střídající Ould-Chikh na pravé straně pokutového území poslal k zemi unikajícího Gudmundssona.

Rozhodčí Lindhout viděl celou situaci velmi dobře a nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil právě Koopmeiners. Jednadvacetiletý záložník si věděl rady a po zemi zamířil přímo do levého spodního rohu, brankář Koopmans se hnul na opačnou stranu. Ve zbývajícím průběhu se Den Haag na žádný tlak nezmohl a gólmana Bizota výrazněji neohrozil, v příštím kole si pokusí zlepšit náladu na půdě loňského nováčka Emmenu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele