4. kolo
25.09.2019 20:45 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

Ajax po přestávce rozebral obranu Sittardu a zvítězil hladce o pět branek.

Ajax si po nepříliš zajímavém prvním poločase s chutí zastřílel proti trápícímu se Sittardu a díky hned pěti trefám ve druhém dějství zvítězil hladce po výsledku 5:0. Hattrickem se blýskl Quincy Promes, který se s pěti zásahy stal společně se Srbem Tadičem nejlepším ligovým střelcem Ajaxu a s touto bilancí se prozatím dělí o třetí příčku celé Eredivisie. AFC se k tomu vrátil do čela tabulky se sedmnácti body o skóre před PSV.

Fortuna nedokázala zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži ani na sedmý pokus a s pouhými dvěma body zůstává na předposledním sedmnáctém místě. Přitom v prvním poločase držela s obrovským favoritem krok a díky pozorné defenzívě ho téměř k ničemu nepustila. V nastaveném čase si naopak senzačně vytvořila úvodní gólovou možnost středeční dohrávky 4. kola, ovšem po parádní kombinaci na jeden dotek pálil těsně vedle Passlack.

Nicméně Ajax po změně stran přepnul na zcela jiný rychlostí stupeň a ukázal své kvality v plné kráse. Do vedení se dostal v 50. minutě zásluhou již zmiňovaného Promese, jenž si po parádní přihrávce od Tadiče udělal dostatek místa v pokutovém území protivníka a přízemní střelou k pravé tyči nedal moldavskému reprezentačnímu brankáři Koşelevovi žádnou naději na úspěch. Neuběhly ani další tři minuty a skóre se měnilo podruhé.

Talentovaný Brazilec David Neres využil skvostného centru Huntelaara z křídla a do míče se opřel z voleje, Koselev byl proti umístěné ráně po zemi znovu naprosto bezmocný. V polovině závěrečného poločasu podruhé udeřil aktivní Promes, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hostující branku a bez větších potíží zblízka rozvlnil síť. Hosté po tomto momentu definitivně ztratili i teoretickou šanci na bodový zisk.

V 77. minutě navíc potkal Sittard velmi nešťastný moment. Cian Harries se v brankovém území snažil odvrátit balón do bezpečí před dotírajícími protihráči, jenomže usměrnil ho pouze do vlastní branky mimo dosah naprosto zoufalého Koseleva - 4:0. Ihned na to dovršil svůj hattrick za pouhých 32 minut Promes. Špílmach Tadič vymyslel geniální kolmici do běhu a závěrečná rána sedmadvacetiletého záložníka zapadla přímo do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele