8. kolo
29.09.2019 16:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Alkmaar zvítězil potřetí za sebou, tentokráte to odneslo rozjeté Heracles

Alkmaar nepředvedl proti Heracles úplně optimální výkon a k "povinným" třem bodům mu pomohl až pokutový kop z kraje druhého poločasu, nakonec však přeci jen dokráčel k důležitému vítězství 2:0. V tabulce Eredivisie se proto udržel na třetím místě s devatenácti body a za duem Ajax - PSV zaostává o pouhý jeden bod. Naopak Almelu skončila třízápasová vítězná série, svěřenci trenéra Franka Wormutha jsou desátí s jedenácti body.

Utkání bylo z diváckého pohledu velmi atraktivní a rozhodně mohly padnout více než jen dvě branky. Po deseti odehraných minutách se poprvé ukázal nejlepší střelec AZ Idrissi, jenž po ukázkové samostatné akci vystřelil z hranice pokutového území a levou konstrukci vskutku minul pouze o několik decimetrů. Přesně v polovině úvodního dějství zahrozil na opačné straně Merkel, jenomže ani on nemířil z hranice šestnáctky přesně.

Zhruba deset minut před poločasovou přestávkou opět ukázal své schopnosti Idrissi, nicméně proti jeho ráně z první předvedl pohotový zákrok gólman Blaswich. Ve 39. minutě si všiml lehce vyběhnutého brankáře Bizota pozorný Merkel, a proto zkusil štěstí z hodně velké vzdálenosti, ale jeho pokus zaplachtil o metr vedle levé tyče. Neuběhla ani minuta a k otevření gólového účtu nedělního zápasu byl velmi blízko domácí Calvin Stengs.

Jeho tvrdá rána směřovala pod horní tyčku, ovšem Blaswich se překvapit nenechal a míč skvělým způsobem vytěsnil na rohový kop. Vzápětí neproměnil největší šanci první půle Midtsjø, jehož oblouček se odrazil od spodního okraje břevna na nohu Breukerse a balón pak odkopl do bezpečí van der Water. Na začátku druhého poločasu napřáhl z pětadvaceti metrů Kiomourtzoglou a Bizot podržel svůj výběr naprosto ukázkovým zákrokem.

Klíčové okamžiky se zrodily v rozmezí 54. - 55. minuty. Merkel ve snaze zahrát míč nakopl do nohy Svenssona a rozhodčí van Boekel nekompromisně nařídil pokutový kop. K němu se postavil Teun Koopmeiners a parádně zavěsil pod břevno mimo dosah bezmocného Blaswiche. Domácí si pak zkušeně hlídali jednobrankový náskok a ten pojistili v 88. minutě, kdy aktivní Stengs napřáhl ze čtrnácti metrů a jeho skákavá rána zapadla přímo k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele