15. kolo
01.12.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV zase nestvrdilo roli favorita. Plichtilo v Emmenu

PSV nenapravilo svůj výsledkový nezdar z Evropské ligy na půdě Sportingu a v Eredivisie získalo z půdy Emmenu pouze bod. Ačkoli se udrželo na průběžném třetím místě, jeho manko na druhý Alkmaar se navýšilo na sedm bodů, respektive už na třináct na vedoucí Ajax. Domácí, usilující o záchranu, jsou s konečným výsledkem určitě spokojeni.

Už v lednu letošního roku se Emmenu podařilo favorita tohoto klání před vlastními fanoušky zaskočit a uhrál s ním remízu. A v novém ročníku na svůj dobrý minulý rezultát navázal. Statisticky nebyl nikterak horší než jeho protivník, v podstatě tak plichta byla logickým vyústěním celé situace na hrací ploše. PSV svého soupeře rozhodně nepřehrálo.

První nebezpečnější střelu na branku vyslal v 5. minutě Kolar, hostujícího gólmana Unnerstalla však překonat nedokázal, jelikož ten na své bližší tyčce perfektně zakročil. Naopak Boeren proměnili v gól v postatě hned svou první příležitost. Ihattaren přetáhl centr z rohového čtvrtkruhu až na zadní tyčku, odkud pohotově zacílil z blízkosti Schwaab.

V 19. minutě mohl zaznamenat překrásnou trefu Bijl, který si všiml, že Unnerstall je příliš vyběhnutý ze své brány a střelou z půlky hřiště ho dlouhým obloučkem překonal. Jenže jeho branka nakonec nebyla uznána. Sudí Higler celou situaci překontroloval na videu a zjistil, že domácí obránce si počínal před svým skórováním nedovoleně vůči sokovi Bergwijnovi.

Po půlhodině hry znovu zahrozilo PSV, a to zásluhou Malena, který vypálil svou pravačkou, jeho pokus však brankář Telgenkamp vyrazil do své vlastní boční sítě. Ve 40. minutě mohli Boeren znovu svůj náskok navýšit, zakončení Doana z pokutového území už směřovalo mezi tři tyče, avšak míč na poslední chvíli protečoval do zámezí obětavě bránící Burnet.

A protože v závěru dějství prvního ve svých slušných pozicích neuspěli Ihattaren ani Bergwijn, dovolilo PSV na začátku druhého poločasu Emmenu srovnat průběžný stav. V 52. minutě si v šestnáctce zpracoval balón na prsa Bijl, který ho bleskově předal do druhé vlny nabíhajícímu si Kolarovi, a ten snadno zamířil do odkryté Unnerstallovy brány.

Ve zbývajícím čase už se skóre směrem kupředu nepohnulo. Eindhovenský celek mohl přetavit tři body na svou stranu snad jen v 79. minutě, avšak Gakpa stačil vychytat pozorný Telgenkamp. Samotný závěr duelu dohrávali domácí o deseti mužích v poli, druhou žlutou kartu a následnou červenou totiž za nevybíravý faul na Bergwijna obdržel Bijl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele