17. kolo
14.12.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Vitesse se konečně chytlo a nad Twente zvítězilo hladce 3:0

Vitesse po odvolání ruského trenéra Leonida Sluckiého konečně zabralo a tentokráte díky perfektnímu druhému poločasu zvítězilo na půdě Twente v poměru 3:0. Po pěti ligových porážkách v řadě a následné bezbrankové remíze s Feyenoordem se téměř po dvou měsících dočkalo tříbodového zisku a se sedmadvaceti body na kontě mu patří osmá pozice. Twente v Eredivisii nevyhrálo počtvrté za sebou a s devatenácti body se nachází na dvanáctém místě.

Domácí za svým soupeřem příliš nezaostávali ve statistice držení míče a celkem vyprodukovali podobný počet střel, Vitesse ho však vyškolilo z produktivity. První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak zvlášť atraktivní a za zmínku stojí pouze jedna šance z 6. minuty. Po hezkém centru do šestnáctky protivníka se opřel do balónu domácí Aitor Cantalapiedra a jeho dělovku musel u pravé tyče zneškodnit výtečný brankář Pasveer.

Hosté zahrozili dvěma pokusy mezi tři tyče, ale ani jeden nebyl pro gólmana Drommela příliš nebezpečný. Hosté vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a vedení si zajistili v 51. minutě. Po tečovaném centru z křídla přistál balón na kopačce kapitána Bryana Linssena a jeho přízemní pokus nechytatelně zapadl k pravé tyči. Neuběhly ani další tři minuty a v další obrovské možnosti stanul Nouha Dicko.

Ten se zjevil v brankovém území, jenomže stoprocentní příležitostí pohrdl a orazítkoval jen brankovou konstrukci. Byl to však právě Dicko, který krátce po hodině hry pojistil náskok Arnhemu. Reprezentační útočník Mali hostující v klubu z druholigového anglického Hullu se ocitl zcela osamocen před odkrytou brankou po přesně načasované nahrávce od slovinského kanonýra Matavže a nezaváhal.

Domácí se mohli vrátit zpět do hry o bodový zisk v 64. minutě, nicméně dorážející Busquets nedokázal zblízka překonat Pasveera. Vitesse definitivně rozhodlo o svém úspěchu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Linssen, jenž po další skvostné nahrávce Matavže neměl potíže se zakončením k levé konstrukci. Poté ještě vychytal Drommel aktivního Matavže a zabránil tak čtvrté pohromě ve své síti.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele