15. kolo
01.12.2019 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Waalwijk šokoval Utrecht a na jeho stadionu zvítězil 1:0

Hráči Utrechtu po dvou jasných porážkách s vedoucími týmy tabulky Ajaxem a Alkmaarem nedokázali bodovat ani potřetí za sebou, když před vlastními fanoušky senzačně podlehli beznadějně poslednímu Waalwijku po výsledku 0:1. Utkání bylo téměř ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnané, domácí nepotvrzovali úlohu obrovských favoritů a naopak narazili na velký odpor houževnatého protivníka.

Domácí výběr tak v tabulce klesl až na osmé místo s třiadvaceti body a přímá účast v evropských pohárech se mu proto začíná vzdalovat. Hosté zaznamenali teprve svou druhou výhru v probíhajícím ročníku a oživili své naděje na přímou záchranu. V Eredivisii sice stále zůstávají na osmnácté příčce s osmi body, nicméně za sedmnáctým Den Haagem zaostávají už jen o tři body a na patnáctou pozici Zwolle ztrácejí bodů pět.

Utrecht se od samého začátku nedokázal dostat do optimálního rozpoložení a v celém průběhu se mu nedařilo najít účinný recept na pozornou defenzivu RKC. Díky tomu se snažilo hrozit hlavně ze standardních situací a z dálky, jenomže jeho rány nebyly příliš nebezpečné a brankář Vaessen s nimi neměl větší problémy. Hosté téměř po celý průběh čekali na svou šanci a ta nakonec přišla zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem.

K přímému volnému kopu z velké vzdálenosti se na pravé straně postavil Leemans a svým nadýchaným pasem našel před hranicí brankového území hlavičkujícího Melleho Meulensteena, jenž usměrnil balón k pravé tyči kolem marně se natahujícího gólmana Paese. Teprve dvacetiletý obránce Meulensteen zaznamenal již svou třetí trefu v tomto ligovém ročníku a trochu paradoxně je společně s Leemansem druhým nejlepším střelcem Waalwijku.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma se ani po tomto okamžiku výrazně nezvedli a pokračovali v mizérii, Vaessena až do samotného konce nijak vážněji neohrozili. V dresu Utrechtu se potřetí v řadě podíval na trávník jako střídající hráč český krajánek Václav Černý, ale svým příchodem v 73. minutě hru svého celku neoživil. Utrecht se pokusí příště zvednout v Groningenu, RKC přivítá rozjetý Heerenveen.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele