11. kolo
27.10.2019 14:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

PSV prohrál s Alkmaarem o čtyři branky a vedoucí Ajax se mu tak začíná vzdalovat

Jeden ze dvou šlágrů kola mezi PSV a Alkmaarem skončil velkou senzací, neboť hosté navázali na vysoké vítězství v Evropské lize s kazašskou Astanou (6:0) a tentokráte po heroickém výkonu zvítězili v Eindhovenu hladce 4:0. Domácí naopak prohloubili svou krizi, potřetí za sebou neskórovali a jejich manko na vedoucí Ajax vzrostlo již na šest bodů. Nedělní utkání velmi ovlivnilo vyloučení z 22. minuty.

Trenér Mark van Bommel musel před zápasem řešit problémy v obranné řadě, neboť kvůli červené kartě v duelu s Utrechtem nemohli nastoupit Viergever s Hendrixem. PSV kleslo na třetí pozici s třiadvaceti body o skóre za Alkmaar. Hosté rozhodli o svém úspěchu v samém závěru první půle, kde vsítili hned dvě branky, další dvě trefy přidali po změně stran. Mírný outsider začal aktivněji a první větší příležitost si vypracovali po sedmi minutách.

Pozdější hrdina Myron Boadu zpracoval perfektní přihrávku do pokutového území soupeře a okamžitě vypálil, pravou tyč minul jen o několik decimetrů. Jeden z klíčových momentů se zrodil zhruba v polovině úvodního dějství. Ryan Thomas totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl Midtsjøa a rozhodčí van Boekel mu nejprve udělil žlutou kartu. Pak ale dostal pokyn od videorozhodčího a po zhlédnutí záznamu svůj verdikt změnil. Thomasovi ukázal přímou červenou kartu a poslal ho tak předčasně do útrob stadionu.

AZ od tohoto okamžiku převzalo taktovku a začalo tvořit hru, do vedení se dostalo v poslední minutě základní hrací doby. Boadu převzal krásnou průnikovou přihrávku od Stengse, prvním dotekem si posunul balón směrem dopředu a nakonec zblízka propálil naprosto bezmocného brankáře Zoeta. Neuběhlo ani šedesát sekund a stejný hráč se prosadil podruhé, když po zpětné nahrávce Wijndala téměř od brankové čáry nastavil nohu a zamířil k pravé tyči - 0:2.

Boadu byl hlavní ofenzivní zbraní svého výběru i po přestávce. V rozmezí 52. - 56. minuty mohl hned třikrát zkompletovat hattrick. Nejprve si vyměnil balón se Sugawarou a z nadějné pozice mířil až na tribuny. Vzápětí utekl po pravém křídle a byl na poslední chvíli zablokován, následně si naskočil na povedený centr od Idrissiho a ze šesti metrů hlavičkoval příliš vysoko.

Alkmaar definitivně pojistil svůj náskok v 71. minutě. Norský obránce Jonas Svensson využil další geniality od Stengse a v plné rychlosti napřáhl z mírného úhlu, jeho rána zapadla ke vzdálenější konstrukci - 0:3. Zoet počtvrté lovil míč ze své sítě ani ne o pět minut později, kdy uzavřel gólový účet střídající Dani De Wit. Jednadvacetiletý talent se po rohovém kopu od Midtsjøa zjevil před hranicí brankového území a nádhernou patičkou zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele