25. kolo
01.03.2020 12:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Waalwijk zaskočil Utrecht a oživil svou naději na záchranu

Waalwijk se po hodně dlouhé době chytil a nyní před vlastními fanoušky překvapil favorizovaný Utrecht, který nakonec zdolal těsným poměrem 2:1. Po prvním poločase sice prohrával, ve druhé polovině závěrečné části však výrazně zabral a skóroval hned dvakrát. Po cenném tříbodovém zisku se stále nachází na poslední osmnácté pozici, ale za sedmnáctým Den Haagem zaostává už pouze o tři body. Utrecht zůstává šestý s osmatřiceti body.

Domácí nedokázali před tímto nedělním soubojem zvítězit na ligové scéně šestkrát za sebou a z toho vybojovali jediný bod, příliš dobře nezačali ani proti Utrechtu. V celém utkání drželi častěji míč a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, jenomže v úvodním poločase byl nebezpečnější soupeř. RKC se poprvé ozvalo krátce po deseti odehraných minutách. V nadějné pozici se totiž zjevil Van der Venne, ale levou konstrukci těsně minul.

V 18. minutě se na opačné straně dostal k dorážce Peterson, ovšem zcela osamocen nezachoval chladnou hlavu v zakončení a pálil o několik metrů nad horní tyčku. Přesně v polovině první půle zahrával Utrecht přímý volný kop a na něj si před brankou naskočil Hoogma, balón přeci jen skončil zhruba o půl metru vedle pravé tyče. Hosté využili svou mírnou převahu ve 24. minutě, když již podesáté v této ligové sezóně skóroval Gyrano Kerk.

Čtyřiadvacetiletý útočník získal odražený míč, na nic nečekal a z poměrně velké dálky propálil vše, co mu stálo v cestě i včetně brankáře Vaessena. S přibývajícím časem se hosté stále více zatahovali na obranou polovinu a na defenzivní styl doplatili v 69. minutě, kdy se prosadil Sylla Sow. Třiadvacetiletý ofenzivní hráč se senegalskými kořeny stál na konci pohledné akce svých spoluhráčů a po finální nahrávce od Reijnderse zavěsil přímo do levé šibenice.

Waalwijk od tohoto okamžiku výrazně ožil a rozhodující trefu vsítil necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Přihrávku od Quastena zpracoval Darren Maatsen, na hranici pokutového území si všiml lehce vyběhnutého gólmana Zoeta a pak ho naprosto ukázkovým způsobem přeloboval. Šokování hosté se v následujícím průběhu na nic nezmohli a Vaessena ani jednou neohrozili, domů tak překvapivě odjíždějí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele